Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Fit i na godišnjem odmoru: S nama često treniraju i turisti

Dok Kristina na plaži vježba pilates, Filip radi vježbe snage i izdržljivosti. Treninzi počinju svaki dan u isto vrijeme, u 19 sati, a vježba se uz čarobni zalazak sunca.

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
3 komentara

Uz šum valova i zalazak sunca, na rivi u Svetom Filipu i Jakovu kraj Zadra vježbaju Kristina Lisec (31) i Filip Šarić (28). 
Mladi par se upoznao na petoj godini studija na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu, a prije nekoliko godina rodila se ideja kako bi svoju strast prema zdravom životu i vježbanju mogli prenositi na turiste. Kristina je završila smjer za fitness, a Filip za kondicijsku pripremu sportaša. Tijekom godine žive na zagrebačkim Vrbanima, a ljeti su u okolici Zadra. I tako u suradnji s Turističkom zajednicom i Općinom već četiri godine svaki dan, uz zalazak, vježbaju na plaži. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ideja se rodila spontano. Uvijek smo htjeli pokrenuti nešto svoje i tako je nastao projekt ‘Stay Fit & Joyful’. Htjeli smo obogatiti turističku ponudu. Osmislili smo program i prezentirali ga Turističkoj zajednici i oni su prihvatili. Tako smo počeli i evo nas već četvrtu sezonu zaredom, svaki dan u isto vrijeme. Ideja je bila potaknuti ljude svih dobnih skupina na rekreacijsku aktivnost i zdrav način života, u čemu smo i uspjeli - kaže Kristina. 

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Inače, naziv projekta je izvedenica prvih slova imena Sveti Filip i Jakov. Ona na plaži vježba pilates, a Filip radi treninge snage i izdržljivosti. Na njihove treninge tako s guštom dolaze turisti koji su na odmoru, a neki od njih već godinama vježbaju s njima. Nakon ideje vježbanja na plaži, rodila im se ideja i da zajedno otvore fitness centar.

- Otvorili smo ga na Vrbanima prije dvije godine, a ideja je došla baš zbog treninga koje radimo na plaži - kažu.

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Također, osmislili su i trenažne programe “Project 56” i “Project 84” u trajanju od osam i 12 tjedana. 

- Naši programi donose upravo ono zbog čega su se ljudi odlučili na njih, a to je rezultat - zadovoljno kažu. O receptu za zdravo tijelo mladi par kaže da je redovita tjelesna aktivnost i konzumacija raznolike, nutritivno bogate hrane ključ za uspjeh.

- Formula je laka, ali je nije lako održavati - smije se Filip. 

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

- Zdrav život bi trebao biti naša svakodnevica i životni stil - ističe Kristina i poziva ljude da odaberu aktivnost koju vole te da je prakticiraju barem tri puta tjedno. Kaže kako veliku ulogu ima i pravilna prehrana - što više povrća, voća, mesa i ribe, a što manje ugljikohidrata i šećera.

NIKAD NISU ZADOVOLJNI: Nitko ne želi biti u vezi s ovim horoskopskim znakom

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message