Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Fit i na godišnjem odmoru: S nama često treniraju i turisti

Fit i na godišnjem odmoru: S nama često treniraju i turisti
16

Dok Kristina na plaži vježba pilates, Filip radi vježbe snage i izdržljivosti. Treninzi počinju svaki dan u isto vrijeme, u 19 sati, a vježba se uz čarobni zalazak sunca.

VIDEO

Uz šum valova i zalazak sunca, na rivi u Svetom Filipu i Jakovu kraj Zadra vježbaju Kristina Lisec (31) i Filip Šarić (28). 
Mladi par se upoznao na petoj godini studija na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu, a prije nekoliko godina rodila se ideja kako bi svoju strast prema zdravom životu i vježbanju mogli prenositi na turiste. Kristina je završila smjer za fitness, a Filip za kondicijsku pripremu sportaša. Tijekom godine žive na zagrebačkim Vrbanima, a ljeti su u okolici Zadra. I tako u suradnji s Turističkom zajednicom i Općinom već četiri godine svaki dan, uz zalazak, vježbaju na plaži. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:53

- Ideja se rodila spontano. Uvijek smo htjeli pokrenuti nešto svoje i tako je nastao projekt ‘Stay Fit & Joyful’. Htjeli smo obogatiti turističku ponudu. Osmislili smo program i prezentirali ga Turističkoj zajednici i oni su prihvatili. Tako smo počeli i evo nas već četvrtu sezonu zaredom, svaki dan u isto vrijeme. Ideja je bila potaknuti ljude svih dobnih skupina na rekreacijsku aktivnost i zdrav način života, u čemu smo i uspjeli - kaže Kristina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, naziv projekta je izvedenica prvih slova imena Sveti Filip i Jakov. Ona na plaži vježba pilates, a Filip radi treninge snage i izdržljivosti. Na njihove treninge tako s guštom dolaze turisti koji su na odmoru, a neki od njih već godinama vježbaju s njima. Nakon ideje vježbanja na plaži, rodila im se ideja i da zajedno otvore fitness centar.

- Otvorili smo ga na Vrbanima prije dvije godine, a ideja je došla baš zbog treninga koje radimo na plaži - kažu.

Također, osmislili su i trenažne programe “Project 56” i “Project 84” u trajanju od osam i 12 tjedana. 

- Naši programi donose upravo ono zbog čega su se ljudi odlučili na njih, a to je rezultat - zadovoljno kažu. O receptu za zdravo tijelo mladi par kaže da je redovita tjelesna aktivnost i konzumacija raznolike, nutritivno bogate hrane ključ za uspjeh.

- Formula je laka, ali je nije lako održavati - smije se Filip. 

- Zdrav život bi trebao biti naša svakodnevica i životni stil - ističe Kristina i poziva ljude da odaberu aktivnost koju vole te da je prakticiraju barem tri puta tjedno. Kaže kako veliku ulogu ima i pravilna prehrana - što više povrća, voća, mesa i ribe, a što manje ugljikohidrata i šećera.

NIKAD NISU ZADOVOLJNI: Nitko ne želi biti u vezi s ovim horoskopskim znakom

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru