Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Genijalni trikovi s WC papirom - olakšavaju život i zabavljaju

Ovdje je sedam trikova koji vam mogu biti korisni - neki od njih će vas dobro zabaviti. Tu su i ideje kako dobro iskoristiti tuljce, umjesto da ih baš svaki put bacite u smeće

Video: 24sata Video

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Teško je zamisliti život bez WC papira, a teško je i zamisliti što su se sve ljudi dosjetili raditi s njim.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1193936 / ]

Ovdje je sedam trikova koji vam mogu biti korisni, a neki od njih će vas dobro zabaviti:

  • 1. Kako se rola WC papira ne bi odmotavala dok stoji na držaču, papir malo zgužvajte i ugurajte u tuljac. 
  • 2. Želite li napraviti držač za papir, uzmite okruglu plastičnu posudu s poklopcem malo veću od role papira (možda neku malu kantu koja vam je ostala od nečega). Izbušite dvije rupe na njoj kroz koje ćete provući špagu i izrežite dio kante tako da kroz taj otvor možete izvlačiti papir (kao u videu niže). Objesite držač na dva čavla i to je to. Postoji jednostavniji način, a to je - provucite komad špage kroz tuljac, krajeve zavežite tako da mogu visiti na čavlu i objesite na zid uz zahodsku školjku. Jedan čavao u zidu je dovoljan, držat će oba kraja, a papir ćete moći bez problema odrolati.
  • 3. Ponestane li vam WC papira, uzmite rolu kuhinjskih ubrusa i prerežite je napola nožem.
  • 4. Napravite pračku! Od tuljca koji ostaje nakon što potrošite papir, lako možete izraditi svojevrsnu pračku. Uzmite balon i odrežite mu vrh kroz koji se upuhuje zrak pa ga navucite na tuljac. Ubacite kuglicu, nategnite balon (u isto vrijeme ga pridržavajte drugom rukom na tuljcu) i pustite. Kuglica će odletjeti.
  • 5. Tuljac je odličan za držanje role ukrasnog papira na mjestu - štiti od odmotavanja. Sve što trebate napraviti je prerezati tuljac kao u videu i staviti ga oko role ukrasnog papira.
  • 6. Želite li ugrijati ruke negdje vani ili napraviti mali plamen kao svjetlo u mraku, uzmite konzervu tune, otvorite i na nju naslažite nekoliko listova WC papira. Malo pritisnite prstima kako bi se ulje upilo u papir pa zapalite upaljačem. Navodno bi mali plamen trebao trajati pola sata.
  • 7. Postoji još jedan trik s WC papirom i održavanjem plamena. Izvadite iz role papira tuljac, malo ga stisnite pa ugurajte u praznu konzervu koja je visoka kao i papir. Ulijte alkohol dok se papir dobro ne namoči pa zapalite. To vam može poslužiti negdje vani za, na primjer, zagrijavanje vode u loncu - stavite konzervu između dvije cigle, na to lonac pa zapalite.

Pogledajte u videu kako sve to napraviti:

Message