Lifestyle

Komentari 1

'Goblincore': Trend inspiriran blatom, prljavštinom i realnom stranom svijeta prirode i šume

'Goblincore': Trend inspiriran blatom, prljavštinom i realnom stranom svijeta prirode i šume

Realna strana prirode, za razliku od elegantnog zelenila okupanog suncem, tema je novog trenda koji je sve popularniji među ljubiteljima naturalizma koji na majicama nose žabe, gljive i slično

Gljive, žabe, gliste, miševi i mahovina te mračna strana šume kao motivi imaju posebno mjesto u svijetu trenda čije je ime 'Goblincore'. Od boja, najtraženije su tamno zelena i smeđa.

Ovaj stil ne romantizira prirodu te se ne referira na sunčanu ljepotu i eleganciju, već je super realan. Hit je TikToka, na kojemu taj hashtag ima više od 498 milijuna pregleda.

POGLEDAJTE VIDEO: Prednosti prirodnih bojila

Etsy je objavio da je u posljednjih mjesec dana povećan interes za riječi 'goblincore' za čak 652% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Prema riječima Amande Brennan, bivše stručnjakinje za trendove u Tumblru, ovaj trend dobio je na popularnosti tijekom pandemije te će vjerojatno rasti i dalje.

Dodaje da gljive u svojoj raznolikosti imaju posebno mjesto u ovom trendu, ima ih mnogo vrsta, svaka je posebna na svoj način, što je vjerojatno razlog njezine popularnosti.

- Ovaj trend romantizira one neugledne dijelove svijeta prirode - komentirao je korisnik Parker na TikToku, piše Guardian.

Najčitaniji članci