Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Gotovo 700 mil. kuna Hrvati su 2018. potrošili za Crni petak

Sniženja od 70 posto najavljuju se i ove godine, a s petka će se protegnuti na čitav tjedan. Sve više ljudi planira kupnje tijekom Black Fridayja i po tome smo sve sličniji američkim kupcima

Foto: Dreamstime
3 komentara

Tijekom Black Fridaya lani je fiskalizirano čak 7,198.887 računa, a kupci su na taj dan potrošili 689,566.364,61 kunu, kazali su za 24sata iz Hrvatske gospodarske komore.

U sklopu Black Fridaya sniženja su obično između 20 i 70 posto i u načelu je riječ o većim popustima nego tijekom sezonskog sniženja. Sve veći broj kupaca planira svoje kupnje tijekom Black Fridaya, tako da smo po uočenim navikama kupnje na taj dan sve sličniji američkim i britanskim kupcima.

Sve veći broj kupaca planira svoje kupnje tijekom Black Fridaya, tako da smo po uočenim navikama kupnje na taj dan sve sličniji američkim i britanskim kupcima, rekli su nam iz HGK.

People shop during a Black Friday sales event at Macy's flagship store in New York City ANDREA TINTOR: 'Crni petak' je zapravo test koliko impulzivni možemo biti

Izvorno je prodaja po promotivnim cijenama u sklopu Black Friday-a potekla s američkog tržišta. I u Hrvatskoj se posljednjih par godina sve više trgovaca odlučuje za prodaju svojih proizvoda po sniženim cijenama u sklopu Black Fridaya. Neki od trgovaca svoje promotivne prodaje u tzv. Black Fridaya provode i cijeli tjedan – Black week.

Posebni oblici prodaje u Hrvatskoj su regulirani sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, koji definira pitanja kao i pravila provođenja prodaje na taj način. Prilikom prodaje po posebnim oblicima prodaje nema propisanih raspona sniženja, no nužno je držati se dobre trgovačke prakse, kao i ostalih pozitivnih zakonskih propisa.

Tema: To mi treba

Možda vas zanima i ovo:
Message