Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
1 komentara

Građani će moći saznati koliki rizik od moždanog udara imaju

Građani će moći dobiti procjenu rizika u Kliničkoj bolnici 'Sveti Duh' te u domovima zdravlja Velika Gorica, Dugo Selo, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sv. Ivan Zelina, Vrbovec i Zaprešić

Foto: Dreamstime
1 komentara

Hrvatsko društvo za prevenciju moždanog udara (HDPMU) će nizom predavanja i preventivnih javno zdravstvenih akcija obilježiti Svjetski dan moždanog udara, 29. listopada, a građani će u sklopu kampanje moći izmjeriti krvni tlak, dobiti procjenu rizika od moždanog udara i informirati o važnosti prevencije.

POGLEDAJTE VIDEO o liječniku koji je preživio moždani udar:

- Cilj je pravovremenim i vjerodostojnim informacijama podizati svijest građana o moždanom udaru, metodama liječenja te važnosti preventivne medicine koja spašava ljudske živote i resurse javnom zdravstvu - priopćio je HDPMU u četvrtak.

Kampanja, koja se provodi od 23. do 30. listopada, komplementarna je s kampanjom Svjetske organizacije za moždani udar koja nosi poruku 'Nemoj biti ti'.

ISPOVIJEST ALEKSANDRE MINDOLJEVIĆ: 'Pala sam na pod i mislila da je kraj. Imala sam moždani udar'

- Činjenica je da svaka četvrta osoba ima povećani rizik za moždani udar koji se može spriječiti jednostavnim preventivnim mjerama - upozorili su iz društva.

Među preventivnim akcijama procjenjivat će se rizik od moždanog udara, mjeriti krvni tlak te ukazivati na rane znakove i važnost prevencije te liječenja moždanog udara.

Thinkstock | Autor: Thinkstock Foto: Thinkstock

Građani će 29. listopada moći dobiti procjenu rizika od moždanog udara u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici 'Sveti Duh', kao i u domovima zdravlja Velika Gorica, Dugo Selo, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sv. Ivan Zelina, Vrbovec i Zaprešić.

 U Kliničkoj bolnici 'Sveti Duh' 29. listopada bit će održan i simpozij, a predavanje 'Kako spriječiti moždani udar?' 30. listopada održat će u zagrebačkom Domu umirovljenika “Sveta Ana” neurolog KB Sveti Duh i predsjednik Hrvatskog društva za prevenciju moždanog udara dr. Hrvoje Budinčević.

Dreamstime HRANOM DO ZDRAVLJA Jedite grah, ribu i smeđi rižu kako bi spriječili moždani udar

Hrvatskog društva za prevenciju moždanog udara osnovano je 1997. da temeljem najnovijih spoznaja u medicinskoj znanosti spriječi nastanak moždanog udara kod ugroženih osoba, te unaprijedi dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju osoba oboljelih od moždanog udara.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

#zajedno24sata
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message