Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Gradovi duhova' - dronom su snimljene prazne ulice SAD-a

'Gradovi duhova' - dronom su snimljene prazne ulice SAD-a
1

Možda su najteže pandemijom pogođeni stanovnici New Yorka u kojem je oko pet posto ukupnog broja zaraženih u svijetu. Država je stoga zaustavila sve, a rade samo 'nužne' službe

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 'Imamo 39 novozaraženih, 481 ukupno, zaražena i 2 policajca'

Snimke koje su snimile bespilotne letjelice pokazuju sablasno prazne neke od glavnih gradova SAD-a, dok državne i lokalne vlasti stanovnicima nalažu da ostanu kod kuće.

Trenutno je čak 80 milijuna Amerikanaca primorano biti u izolaciji no usprkos svim mjerama najnoviji podaci iz njihovih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) navode da je od 21. siječnja u 50 saveznih država i u Washingtonu, Portoriku, na Guamu i na Djevičanskim otocima, ukupno prijavljeno više od 44.000 slučajeva oboljelih i 544 umrla.

Los Angeles, Kalifornija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prošli tjedan guverner Kalifornije Gavin Newsome izdao je direktivu o obveznom boravku kod kuće.

Prema podacima zdravstva Los Angelesa do 23. ožujka  zaraženih je 536, a najmanje ih je sedam umrlo. Od 21. ožujka na snazi je i uredba 'Safer at Home' koja rad dopušta samo nužnim djelatnostima i brani sva javna i privatna okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru i po kojoj se zatvaraju svi poslovni subjekti koji nisu karakterizirani kao 'nužni'.

Nepoštivanje tih uredbi kažnjava se s novčanom kaznom, kaznom zatvora ili s oboje, piše Washington Post.

Boston, Massachusetts

Gradonačelnik Bostona Marty Walsh još nije izdao direktivu o obveznom ostanku kod kuće, ali upozorava da bi do nje brzo moglo doći, objavio je javni radio Bostona. Ipak, Massachusetts je proglasio izvanredno stanje u kojem se svejedno ljude savjetuju da budu kod kuće, a većini tvrtki nalaže da prestanu s radom. 

Njima nije dosadno: Dečku radi frizure, on u tome zbilja uživa
Njima nije dosadno: Dečku radi frizure, on u tome zbilja uživa

Od 22. ožujka država je potvrdila 646 pozitivnih slučajeva i više od 2000 osoba u samoizolaciji.

New York City, New York

Možda su najteže pandemijom pogođeni stanovnici New Yorka u kojem je, prema pisanju New York Timesa, oko pet posto ukupnog svjetskog broja zaraženih s COVID-19. Država je zaustavila sve, a rade samo nužne službe.

Trenutno se u New Yorku gradi privremena bolnica sa 1000 kreveta. Slike iz zraka pokazuju puste ulice inače jednog od 'najužurbanijih' i najnapučenijih gradova svijeta.

San Francisco, Kalifornija

Skoro je svih sedam milijuna stanovnika San Francisca u izolaciji. U zemlji je prijavljeno oko 2000 slučajeva zaraze s COVID-19 od kojih je gotovo polovica (njih 841) na području Zaljeva San Francisca (San Francisco Bay). Do 23. ožujka potvrđena je jedna smrt.

Las Vegas, Nevada

U Nevadi se, kažu iz njihovog zdravstva, zaraza pomno nadgleda, a zemlja je do sredine travnja zatvorila sve tvrtke osim onih nužnih  - uključujući i kockarnice, jednu od najvećih državnih gospodarskih djelatnosti, izvještavaju lokalne vijesti KTNV.

Guverner Nevade Steve Sisolak kaže da, ako se ne poduzmu sve moguće mjere, očekuje povećanje broja oboljelih. 

Usred pandemije rasprodan LV muški kaput od - 304.000 kn!
Usred pandemije rasprodan LV muški kaput od - 304.000 kn!

Treasure Beach, Florida

Nakon što je, usprkos smjernicama i direktivama zdravstva na plaže Floride za proljetne praznike došlo oko 1020 ljudi, dužnosnici su odlučili zatvoriti sve javne površine. 

Snimke dronova snimljene su prvi dan od zatvaranja plaže Treasure i pokazuju prazne plaže i grad s manje od desetak automobila na cesti. Potvrđeno je i kako je nekoliko studenata s Floride koji su zanemarili savjete pozitivno na COVID-19 nakon zajedničkog putovanja po Floridi za proljetne praznike.

POGLEDAJTE VIDEO s Ivanom Đikićem: #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:55
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru