Lifestyle

Komentari 2

Harris i Jill Biden u Kongres stigle u kreacijama imigranata

Harris i Jill Biden u Kongres stigle u kreacijama imigranata

Prvi govor američkog predsjednika Joea Bidena u Kongresu ulazi u povijest jer su prvi put iza njega sjedile dvije žene - potpredsjednica Kamala Harris i predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi

Dame su pritom odjenule kreacije poznatih autora, imigranata. Prabal Gurung, koji je dizajnirao odijelo potpredsjednice Harris, objavio je na Twitteru da potpredsjednica nosi "odijelo krem boje i svilenu košulju boje slonovače", djelo ateljea Prabal Gurung iz grada New Yorka.

Ta je kreacija dizajnirana za ovaj snažan trenutak u povijesti, navodi Gurung.

POGLEDAJTE VIDEO: Dizajnerica Lana Puljić radi traperice po mjeri

Harris je dijete imigranata iz Indije i Jamajke, a dizajner njezine modne kreacije je imigrant iz Nepala rođen u Singapuru.

S balkona je govor svog supruga pratila prva dama Jill Biden koja je odabirom odjeće poslala snažnu poruku jedinstva.

Jill Biden nosila je haljinu dizajnerice Gabriele Hearst, rođene u Urugvaju, a riječ je o tamnoplavoj haljini s ručno izvezenim cvijećem koje predstavlja svih 50 saveznih država.

Ta je haljina zapravo druga verzija kaputa i haljine krem boje koje je također osmislila Hearst te izvezla cvijećem za prvu damu na predsjedničkoj inauguraciji 20. siječnja.

- Cvijet (države) Delaware smješten je u predjelu srca Prve dame, jer je ona iz te države - navodi se na web stranici.

Sam predsjednik Biden odjenuo je tamno odijelo s plavom kravatom nepoznatog dizajnera za svoje prvo obraćanje zastupnicima na Kapitolu.

Douglas Emhoff, suprug potpredsjednice Harris, koji je prvi u povijesti ponio titulu drugog supruga Bijele kuće, nosio je sivo odijelo.

Najčitaniji članci