Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Hrva se u krumpiru, skija na lubenicama i gađa rajčicama...

Hrva se u krumpiru, skija na lubenicama i gađa rajčicama...
4

Da se hrana povezuje s dobrom zabavom dokazuje popularnost neobičnih festivala na kojima se gađa u mete graškom, jedu insekti i bikovi testisi te bori s hranom

VIDEO

La Tomatina

Jedan od najpoznatijih festivala hrane je La Tomatina ili festival rajčice. Na njoj se svake godine posljednje srijede u kolovozu u španjolskom mjestu Bunol potroši oko 130 tona rajčica. Tradicija gađanja rajčicama potječe iz 1945. g, nakon svađe djece na gradskom trgu koja su kao oružje, umjesto riječi, koristili rajčice. Posjetiteljima festivala na raspolaganju su i pokretni tuševi, a samo prošle godine oko 20.000 ljudi gađalo se rajčicama, piše The Telegraph.

"Pregaženi" grill

Pravim nazivom "RoadKill Grill", ovaj festival svim posjetiteljima nudi mogućnost da isprobaju razna jela pripremljena od strvina životinja pronađenih na lokalnim cestama. Festival počinje 28. rujna svake godine u američkoj Zapadnoj Virginiji. 

Švedski stol za majmune

Ovaj se festival još naziva i Buffet za majmune, a cilj mu je odati počast tim životinjama, ali i privući turiste u tajlandsku provinciju Lopburi. Tamo se svake godine, 25. studenog, majmune časti obilnim ručkom po principu "koliko god možete pojesti" u hramu Pra Prang Sam Yot.

Hrvanje u krumpiru

Poznat po proizvodnji krumpira, američki grad Barnesville slavi Festival krumpira krajem kolovoza svake godine. Osim kušanja različitih jela s krumpirima, posjetitelji festivala mogu uživati u neobičnim aktivnostima, poput hrvanja u kuhanom krumpiru.

Bikovi testisi za predjelo, glavno jelo i desert

Svake se godine krajem srpnja u mjestu Rock Creek Lodge u američkoj Montani okupi na tisuće obožavatelja bikovih testisa. Tamo je sve u znaku testisa, a sve se aktivnosti svode na kušanje istih. Ulaz na festival je dopušten samo punoljetnima, a uključuje i puno golotinje.

Festival cikle

Najveći europski festival cikle svakako je onaj u Švicarskoj, koji tradicionalno počinje prvu subotu nakon Noći vještica u studenom. Poznat je pod nazivom Räbechilbi Richterswil, a na njemu se izrezbari preko 26 tona cikle u svim oblicima i veličinama te se proglašavaju najbolje cikle u raznim kategorijama.

Hrabri mogu i kušati kukce

Tradicionalni festival kukaca koji slavi sve insekte počinje 21. rujna u Muzeju prirodnih znanosti u Sjevernoj Karolini. Na njemu oko 25 tisuća posjetitelja razgledava kukce i uči o njima, a oni najhrabriji mogu ih čak i degustirati u kafiću prigodnog imena - Cafe Insecta.

Svjetsko prvenstvo u gađanju graškom

Natjecatelji na ovom festivalu u britanskom Cambridgeshireu gađanje graškom iz improvizirane "pljuce" to nazivaju sportom, pa imaju čak i sponzore. Graškom se gađa iz različitih udaljenosti u mete, a pobjednici očekuju i novčane nagrade.

Kotrljanje sira niz brijeg

Britanski Coopers Hill u Gloucestershireu odredište je svih ljubitelja sira i dobre zabave na godišnjem Festivalu u kotrljanju sira krajem svibnja. Natjecatelji imaju zadatak otkotrljati kolut sira težak oko 4 kg niz padinu te zajedno sa sirom doći prvi do podnožja brda. Ozljede su česta pojava na ovom festivalu.

Skijanje na lubenicama

Australska Chinchilla, koja se još naziva i prijestolnica lubenica, domaćin je tradicionalnog Festivala lubenica. Tamo se krajem veljače okupljaju ljubitelji ovog slatkog voća, a osim kušanja, mogu uživati i u skijanju na lubenicama, gađanju, pa čak i bungee jumpingu.

Sladoled od češnjaka

Posljednji vikend u srpnju vrijeme je za Festival češnjaka u Kaliforniji, čija tradicija traje već 35 godina. Posjetitelji na njemu mogu kušati različite egzotične kombinacije s češnjakom, poput sladoleda s tim zdravim povrćem.

Slatki rat lizalicama

Gađanje lizalicama središnja je tema festivala Festa Major u španjolskim gradovima Vilanova i La Geltru. U tim slatkim ratovima sudjeluju svi željni dobre zabave, a lizalice poslije mogu nositi kući.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku