Obavijesti

Lifestyle

Komentari 79

Hrvatski šaptač vaginama zna tajnu uljepšavanja 'tamo dolje'

Hrvatski šaptač vaginama zna tajnu uljepšavanja 'tamo dolje'

Procjenjuje se da 40 posto žena starijih od 35 godina pati od nekog vida nelagode pri spolnosti ili nevoljnog otjecanja mokraće koje su posljedica rastezanja rodnice, kaže doc. dr. sc. Ivan Fistonić

VIDEO

Vrlo je široki raspon problema kod kojih pomaže vaginoplastika i to pomalo prestaje biti tabu tema. Odgovornost je nas ginekologa da kod redovnih pregleda ispitamo pacijentice o tome kakva je kvaliteta njihovog seksualnog života, te imaju li kakvih urogenitalnih problema, te da ih informiramo o tome da postoje rješenja. Drago mi je što su djevojke i žene danas sve svjesnije toga i što možemo reći da se odlučuju za tu vrstu operacija, kaže poznati ginekolog doc. dr. sc. Ivan Fistonić iz Zagreba, prvi u svijetu koji je uveo metodu laserske neinvazivne vaginoplastike, zahvat koji se često popularno naziva 'pomlađivanjem' rodnice, dok naš sugovornik ističe kako je bolji naziv - restauracija. 

Procjenjuje se, dodaje, da oko 40 posto žena iznad 35 godina pati od nekog vida nelagode pri spolnosti ili nevoljnog otjecanja mokraće koje su posljedica rastezanja rodnice, no o tome se rijetko govori, a nerijetko se smatra i 'normalnim' da se ženi dogodi otjecanje urina pri kašljanju, kihanju, trčanju i slično. 

No, čak i kod tìnejdžerica  može doći do hipertrofije stidnih usni, zbog čega im može biti vrlo neugodno kod sportskih aktivnosti ili prilikom odlaska na plažu, jer se stvara efekt 'devinog kopita' koji je vidljiv preko lagane odjeće.

Lasersko pomlađivanje vagine poboljšava seks u menopauzi
Lasersko pomlađivanje vagine poboljšava seks u menopauzi

- Ukratko, to je ozbiljan medicinski problem, koji može dovesti i do psiholoških trauma - objašnjava dr. Fistonić.

U oba slučaja, dodaje, pomaže klasična kirurška metoda, no naš sugovornik prvi je u svijetu počeo primjenjivati lasersku rekonstrukciju rodnice. Vrlo je važno da se žena javi što ranije, dakle u vrijeme dok su promjene početne, pa je moguće postići bolje rezultate blažim pristupom, naglašava.

ordinacija Fistonić

- Naime, kod klasične kirurške metode nerijetko se narušava prokrvljenost i inervacija rodnice, što može dovesti i do još izraženijeg gubitka osjeta i funkcije. S druge strane, primjenom laserskih tehnika tijekom samo jedne procedure postiže se dobra kontraktilna sposobnost mišića. Laserske zrake termičkim udarima potiču ne samo aktivaciju kolagena već i njegovo stvaranje. A kolagen je bjelančevina koja je temelj mišićne kontrakcije, odnosno stezanja - pojašnjava sugovornik.

Dodaje kako su danas sve brojnije studije koje potvrđuju pionirske uspjehe te tehnike kod rješavanja spomenutih problema. 

Vaginoplastika je sve popularnija u svijetu

Američko društvo za estetsku plastičnu kirurgiju objavilo je podatak da je broj žena, koje se odlučuju za plastičnu operaciju u vaginalnom području, posebno za smanjivanje usmina, u posljednjih pet godina porastao za više od 217 posto.

- Mnogim djevojkama ili ženama takva operacija donosi veliko olakšanje - komentira dr. Fistonić razloge za porast popularnosti ove grane medicine.

fistonic

Naglašava da kod žena s godinama, a posebno nakon poroda, može doći do opuštanja rodnice i stidnih usana, zbog čega one mogu izgledati naborano, dok u posebno naglašenim slučajevima može doći i do toga da se vidi otvor u rodnicu i nazire mjehur. 

- To nije samo estetski problem, iako kod osviještenih žena koje u nekim godinama mijenjaju partnera, i u tome može biti stvar. No, takvo stanje može dovesti do inkontinencije, pa i do toga da rodnica tijekom seksualnog odnosa ne može stegnuti penis, što stvara probleme i u seksualnom životu - pojašnjava naš sugovornik kojeg možemo nazvati 'hrvatskim šaptačem vaginama'.

SEKSUALNA EKSTAZA: Ovaj horoskopski znak svi žele u krevetu 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'