Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

'Hvala vam što ste našem sinu darovali srce i priliku za život'

Već su strahovali da nade nema i 'da će ga Bog uzeti sebi', kada su dobili spasonosnu vijest - nečija golema tuga za njih je postala najveća sreća. Titus će dobiti nečije srce i živjeti

9 komentara

Maleni Titus Sickles iz SAD-a rodio se lani u siječnju sa teškom srčanom manom koja je otežavala protok krvi kroz njegovo tijelo. Transplantacija srca bila je jedina nada. Liječnici su rekli da bez novog srca neće preživjeti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tri mjeseca kasnije srce se pojavilo i dječaka su operirali u Dječjoj bolnici u Seattleu. Nedavno je proslavio 1. rođendan, a njegovi roditelji Rena i Andy žele zahvaliti nepoznatoj obitelji što du darovali srce nekoga koga su voljeli i tako njihovom djetetu pružili šansu za život.

Organizirali su fotografiranje dječaka i napisali dirljivo pismo za obitelj donora. Podijelili su to na društvenim mrežama u nadi da će ta obitelj to vidjeti i da će saznati u čijim grudima kuca srce onoga tko više nije s njima.

Objavljuje Rena SicklesNedjelja, 3. veljače 2019.

Pokušavali su doći do obitelji donora, ali bezuspješno. Pisali su im pisma bez identifikacijskih oznaka, zbog pravila o privatnosti, ali odgovor nikada nisu dobili. Rena se tada sjetila da bi mogli pokušati preko društvenih mreža.

Osim što toj obitelji želi zahvaliti, želja joj je i potaknuti ljude da budu donori i tako nekome daju priliku za život.

Objavljuje Rena SicklesUtorak, 22. siječnja 2019.

Objavili su fotografiju sina i poruku:

Ja sam Titus!

Rođen sam 8. siječnja 2018. sa vrlo bolesnim srcem. Dobio sam transplantacijom srce u Seattleu 7. travnja 2018. To mi je spasilo život. Razumijem da je bol prejaka da biste nam se javili, ali ja želim doprijeti do obitelji donora kako bi im zahvalio što su mi darovali život. Zbog vas sam zdrav i živ!

Objavljuje Rena SicklesUtorak, 8. siječnja 2019.

Da nešto s njihovim djetetom nije u redu saznali su kada je Rena bila u 18 tjednu trudnoće. Otišla je na ultrazvuk ne bi li saznali spol djeteta, no ono što su čuli ih je šokiralo.

Liječnik im je rekao da njihova nerođena beba ima hipoplastični sindrom lijeve strane srca, malformaciju kod koje lijeva strana srca ne radi ispravno još dok je dijete u maternici.

ISTI SINDROM IMA NICK VUJIČIĆ 'Rodila sam dijete bez ruku i nogu, nisam željela na abortus'

Tada je desna strana srca previše opterećena i srce je slabo.

Nakon rođenja, kod djece s tom dijagnozom javlja se otežano disanje, slabi otkucaji srca, plavkasta boja kože. Ponekad pacijenti cijeli život moraju uzimati lijekove za za snižavanje krvnog tlaka i jačanje srčanog mišića. Operacija na srcu je još jedna opcija da se protok krvi poboljša, prenosi Daily Mail.

Objavljuje Rena SicklesUtorak, 1. siječnja 2019.

No ponekad je stanje toliko ozbiljno, kao u slučaju malenog Titusa da je transplantacija jedini spas. 

On je uz osnovnu dijagnozu imao i rupu u srednjem srčanom zidu i dvostruku desnu klijetku. U tom slučaju se krv bogata kisikom i ona osiromašena miješaju i tako izlaze iz srca dalje u tijelo.

Objavljuje Rena SicklesUtorak, 22. siječnja 2019.

Titusova pluća su prije transplantacije primala tri i pol do četiri puta više krvi nego što su trebala. Prije nego se srce donora napokon pojavilo, dječak je bio u jako lošem stanju. Bio je siv, oči su mu poprimale žutu boju, organi u tijelu su počeli otkazivati. Njegova majka rekla je da je morala pogledati u monitor kako bi provjerila je li još živ.

MIRACLE BABY SIZE OF A NEEDLE 6 OPERACIJA PRIJE 1. ROĐENDANA Borac veličine dlana: 'Pet puta su rekli da će nam sin umrijeti'

Već su strahovali da nade nema i 'da će ga Bog uzeti sebi', kada su dobili spasonosnu vijest - nečija golema tuga za njih je postala najveća sreća. U samo sat vremena srce je izvađeno iz donora i došlo je do Titusa. Operacija je trajala četiri sata.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message