Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

I nove tehnologije uskoro će ubrzati smanjenje broja pušača

I nove tehnologije uskoro će ubrzati smanjenje broja pušača

Danas je opće poznato da je upravo proces sagorijevanja duhana taj koji uzrokuje većinu zdravstvenih rizika povezanih s pušenjem. Zato smo pokrenuli promjene u industriji, piše glavni direktor za znanost u BAT-u

VIDEO

Što kad biste mogli iskoristiti tehnologiju kako biste ubrzali smanjenje broja pušača nudeći potencijalno manje rizične alternativne proizvode? Prema nedavnim istraživanjima, to je upravo ono što je Ujedinjeno Kraljevstvo postiglo u samo nekoliko godina, i to prihvaćajući skupinu proizvoda koji koriste tehnologiju kako bi eliminirali sagorijevanje duhana, za koje se smatra da je odgovorno za većinu zdravstvenih rizika pušenja.
Nedavna studija Sveučilišta u Londonu pokazala je da su e-cigarete za odvikavanje od pušenja gotovo dvostruko učinkovitije od postojećih nikotinskih zamjenskih terapija. Prvo ispitivanje koje je testiralo učinkovitost modernih e-cigareta u pomoći pušačima da prestanu pušiti pokazalo je da 18 posto korisnika e-cigareta više nije koristilo cigarete nakon godinu dana, u usporedbi s njih 9,9 posto koji su tijekom istraživanja koristili druge nikotinske zamjenske terapije.
Ne samo da su e-cigarete i učinkovitije u pomoći pušačima da prestanu pušiti, već su i nezavisni stručnjaci zaključili da su one daleko manje štetne od pušenja. Public Health England, na primjer, procjenjuje da je korištenje e-cigareta oko 95 posto manje štetno od pušenja cigareta. Izvanredno je postignuće da su više od polovice britanskih korisnika e-cigareta sada bivši pušači. 
Nova generacija proizvoda uključuje i ostale nikotinske proizvode koji ne uključuju izgaranje i oni su svi potencijalno manje štetna alternativa pušenju i potrošačima omogućuju veći izbor.
Danas je široko priznato da sam nikotin nije uzrok većine zdravstvenih rizika povezanih s pušenjem. Nikotinski proizvodi izazivaju ovisnost, ali je proces sagorijevanja duhana taj koji uzrokuje većinu zdravstvenih rizika povezanih s pušenjem. E-cigarete zagrijavaju tekućinu koja sadrži nikotin i proizvode paru koja se udiše, ne sadrže duhan i pritom ne uključuju izgaranje isto kao ni proizvodi za grijanje duhana. 
Naši potrošači diljem svijeta sada očekuju više od cigareta i traže nove proizvode koji daju nikotin, ali sa smanjenim rizikom. Kao globalni lider u ovoj industriji, vjerujemo da ovi proizvodi imaju značajnu ulogu u smanjenju štete od duhana. Ali također vjerujemo da je taj cilj moguć jedino u slučaju uspostavljanja uravnotežene regulacije, koja razlikuje proizvode za grijanje duhana ili e-cigarete od tradicionalnih duhanskih proizvoda.
Kao industriji u potpunosti nam je jasno da naše tržište za proizvode s potencijalno smanjenim rizikom predstavljaju odrasli pušači i postojeći korisnici nikotinskih proizvoda. Razvili smo velik broj mjera da to i osiguramo pri prodaji proizvoda, uključujući obaveznu provjeru dobi, kao i različite edukativne programe za zaposlene u maloprodaji. Poštujemo sve lokalne propise. Istovremeno smatramo da je vrlo važno učiniti proizvode za grijanje duhana i e-cigarete dostupnim odraslim pušačima i dati im do znanja da imaju izbor. Potrošači moraju dobivati informacije o proizvodima s potencijalno smanjenim rizikom kako bi mogli donijeti utemeljenu odluku i usporediti postojeće proizvode.
Europski regulatori mogu podržati tu tranziciju dajući potrošačima mogućnost pristupa informacijama o sigurnoj uporabi i potencijalnim prednostima tih proizvoda. Važno je omogućiti pristup tim proizvodima, uključujući i na online kanalima. Danas više od 90 posto Europljana koristi internet, ali samo procijenjeno 30 posto europskih korisnika e-cigareta vapera redovito kupuje svoje proizvode na internetu zbog nacionalnih zabrana online prodaje, pritom ih 55 posto mora osobno posjetiti trgovinu. Ignoriranje ovog važnog kanala stavlja informacije o proizvodu izvan dosega i rezultira nastavkom pušenja onih koji bi uz kvalitetne informacije prešli na neki od novih proizvoda s potencijalom manjeg rizika.
Kao dio naših nastojanja da podignemo svijest među odraslim pušačima o proizvodima potencijalno smanjenog rizika, također moramo komunicirati putem kanala koje oni koriste - što uključuje društvene medije. Vjerujemo u odgovorno korištenje društvenih medija i, kao takvi, uspostavili smo stroge kontrole kako bismo osigurali da su naše komunikacije prikladne, u skladu s propisima i isključivo usmjerene na odrasle pušače i korisnike proizvoda za grijanje duhana i e-cigareta. Naša međunarodna marketinška načela stavljaju odgovornu komunikaciju u središte naše strategije.
Uz to, proizvodi za grijanje duhana i e-cigarete trebaju zadovoljiti visoke standarde proizvoda i kvalitete. Na isti način na koji hrana ili lijekovi moraju udovoljavati određenim standardima prije odlaska u prodaju, korisnici tih proizvoda zaslužuju istu razinu zaštite i sigurnosti. Na taj način mogu se uvjeriti da koriste visokokvalitetan proizvod koji je u potpunosti pregledan i testiran.
Unatoč nedostatku zajedničkog europskog standarda, postoje određene zaštitne mjere, na primjer, zahtjevi da se e-cigarete registriraju i testiraju. U British American Tobaccu vjerujemo da bi svaki proizvod na tržištu trebao ponuditi potrošačima iste visoke standarde. Mi vrlo ozbiljno shvaćamo našu odgovornost i naš tim od 50 toksikologa pomno motri sve što radimo.
Trošak je još jedan važan čimbenik koji će pomoći u ostvarivanju potencijala novih proizvoda. Kao jednu od ključnih motivacija za prelazak na proizvode za grijanje duhana i e-cigarete mnogi pušači navode želju da uštede novac. Međutim, ako korištenje proizvoda potencijalno smanjenog rizika košta više od kutije cigareta, pušači će nerado promijeniti  uobičajene navike i prijeći na proizvode nove generacije. Ti proizvodi trebaju imati pristupačnu cijenu, zbog čega proizvodi za grijanje duhana i e-cigarete ne bi trebale podlijegati trošarinama.
Put prema transformaciji duhana nikada nije izgledao dostižniji - ali mi to ne možemo učiniti sami. Regulatori, industrija, znanstvena zajednica i javno zdravstvo imaju svoju ulogu. Tehnologija je ovdje, a sada se pobrinimo da potrošači imaju koristi od toga.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...