Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Iako se tijekom karantene ne šminkate često nikako nemojte zaboraviti na njegu kože lica

Iako se tijekom karantene ne šminkate često nikako nemojte zaboraviti na njegu kože lica

Naše lice pamti pa vrati. Isto tako, svake godine za blagdane 'natrpamo' se masnijom hranom i omiljenim slasticama, ali isto tako nakon toga ono nam pokaže s ponekom bubuljicom da mu to nije pasalo

Prema stručnjaku za njegu kože, 'Božićno lice' definitivno postoji, a ove će godine biti još gore. Dermatologinja Shaaira Nasir rekla je kako slatka i masna hrana, gazirana i alkoholna pića tijekom blagdana uzrokuju skok inzulina što povećava proizvodnju ulja i upale, a to može rezultirati prištićima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Mlijeko i mliječni proizvodi također mogu potaknuti akne zbog povišene razine hormona, a alkohol može izazvati pojavu psorijaze - rekla je Shaaira, prenosi The Sun.

Štoviše, Shaaira tvrdi da dugo zadržavanje unutar kuće s uključenim grijanjem može kožu učiniti suhom i osjetljivom.

Da stvar bude gora, ova 'karantena' nimalo ne pomaže našoj koži.

- Biti u zatvorenom i provoditi sve više vremena kod kuće može nas natjerati da sve više diramo kožu lica. To samo po sebi može uzrokovati izbijanje akni ili pogoršavanje istih - rekla je Shaaira.

Kako biste spriječili to na vrijeme, ona preporučuje pridržavanje rutine njege kože tijekom blagdana, što znači da ne dodajete nove proizvode u vašu rutinu već da nastavite s čišćenjem čak i ako vam se to ne da i čak ako ne idete nigdje.

- Iako ne izlazimo puno i ne nosimo toliko šminke, i dalje bismo trebali prati lice dva puta dnevno kako bismo spriječili nakupljanje mrtve kože i bakterija - savjetovala je Shaaira.