Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Idealan accessoirese za sve oblike tijela i prikrivanje mana

Idealan accessoirese za sve oblike tijela i prikrivanje mana
5

Modni dodaci prema obliku: “kruške” većim nakitom odvlače pozornost s donjeg dijela tijela, a “pješčanom satu” pristaje sve dok "jabuke" trebaju paziti na remen

VIDEO

Ženama sitnije građe pristaju dulje ogrlice kako bi im vizualno produžile tijelo. Dugi lančići izdužit će i žene s tijelom u obliku pješčanog sata, osobito ako ih kombiniraju uz veće naušnice te prsten ili narukvicu. No sitnijim ženama narukvice će samo skratiti ruke.

- Žene ulažu puno truda u biranje modnih dodataka, no pogrešan odabir može ih učiniti nižima, punijima i sakriti obline - upozorava Joy Wilson, koja je odijevala U2, Skunk Anansie te mnogobrojne druge zvijezde, modele i glumce.

Upravo zato je britanska stilistica sastavila kratak vodič za biranje modnih detalja prema obliku tijela. Tako ženama koje imaju male grudi ne preporučuje nošenje masivnog nakita jer je bolje istaknuti dekolte. No ženama s većim grudima zato će odlično pristajati manje ogrlice.

Torba je bitna

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz torbu proporcionalnu obliku tijela žena može izgledati nekoliko kilograma mršavije - ovisno o veličini, obliku i dokud seže. Pri odabiru torbi vrijedi pravilo da se bira ona koja je u kontrastu s oblikom tijela. Tako ženama s većim grudima ili širim ramenima ne pristaju torbe s kratkim ručkama, nego im najbolje odgovaraju one koje sežu do sredine gornjeg dijela ili clutch torbice. Ženama sa širim bokovima ili strukom preporučuju se torbe koje sežu do ispod ramena, a trebale bi izbjegavati minijaturne torbe jer će ih učiniti punijima. Nižim ženama “zabranjene” su velike torbe, a visokima su idealne one vrećastije i duže. 

Pri biranju remena osobito bi trebale biti oprezne žene s oblinama. Ako se “jabuke” odluče za mali remen, djelovat će punije, a ako izaberu široki, “pojest” će im struk. Široki remen najbolje pristaje atletskom tijelu i pješčanom satu. 

Kruška

Ženama s kruškolikim tijelom, poput Jennifer Lopez, Beyonce ili Kristin Davis, preporučuje se neobičan ili glomazniji nakit kako bi privukle pozornost na gornji dio tijela, a torbice bi im trebale biti ispod ramena. 

Pazi! Ne nosite remene nisko na kukovima jer će izgledati veći, a izbjegavajte i torbe s dugim ručkama koje dosežu do bedra.

Biraj: Pokažite modne sklonosti birajući neobičnu ogrlicu ili naušnice, a vrat ukrasite jarkim jednobojnim ili šarenim šalom.

Savjet: Za što ljepši izgled isprobajte ukosnicu ili traku za kosu u boji. Možete pružiti priliku i šeširu, a za početak isprobajte grunge vunenu kapu. 

Pješčani sat

Većina modnih dodataka izgleda odlično na ženama s tijelom u obliku pješčanog sata kao Scarlett Johansson, Kate Winslet i Katherine Heigl. No važno je da nakit ne naruši savršene proporcije.

Pazi! Remeni na kukovima samo će istaknuti stražnjicu, a veliki nakit s oštrim kutovima odvući će pozornost s vaših oblina.

Biraj: Moderni remeni za struk vaš su najbolji prijatelj. Želite li izgledati lijepo i elegantno, birajte male okrugle retronaušnice.

Savjet: Što više nosite remen oko struka, a isprobajte i one intenzivnijih boja u kombinaciji s torbicom iste boje. Sve to obvezno nosite na crnu seksi haljinu. 

Jabuka

Predimenzionirani “statement” nakit najbolje pristaje ženama s tijelom u obliku jabuke poput Elizabeth Hurley i Catherine Zeta-Jones. Pokažite modni stil, a svakim komadom istaknite svoj stav.

Pazi! Izbjegavajte velike torbe ispod ramena, a golemi remeni s kopčom neće uljepšati kombinaciju, nego je samo narušiti.

Biraj: Poigrajte se velikim ogrlicama i visećim naušnicama. Najbolje vam pristaju torbe s dugim ručkama ili torbice s lancem. 

Savjet: Dugi šalovi zanimljivih materijala odlična su zamjena za ogrlice, a tijelu u obliku jabuke najbolje će pristajati šalovi zavezani u čvor ili nošeni opušteno. 

Jagoda

Ako imate tijelo u obliku jagode, poput Charlize Theron, Rene Zellweger ili Dolly Parton, pravilnim odabirom zanimljivog nakita i torbi strateški privucite pozornost na donji dio tijela.

Pazi! Pripazite da ogrlice ne budu previše neupadljive, ali ni prevelike. Svakako izbjegavajte velike torbe do ispod ramena. 

Biraj: Goleme narukvice i veliki prstenovi privući će pozornost na donji dio tijela. Obvezno birajte torbe do kuka s dugim ručkama.

Savjet: Kako biste istaknuli adute, a sakrili nedostatke, nosite nisko spušten remen sa zakovicama ili nekim drugim zanimljivim detaljima oko kukova.

Atletski

Cameron Diaz, Nicole Kidman i Cheryl Crow su sportski građene, pa bi trebale birati umjeren i elegantan nakit i torbice. No njihovoj atletskoj građi dobro će pristajati i uglati te moderni dodaci. 

Pazi! Ne birajte preelegantno ukrašene torbe. Također, ogrlice uz vrat ne preporučuju se uz majice visokih ovratnika.

Biraj: Dugi nizovi perla odlično pristaju malim grudima, a odjevnim kombinacijama dodajte remen kako biste istaknuli obline.

Savjet: Kožnate rukavice su modni dodatak koji “podiže” svaku odjevnu kombinaciju, a sportski građene žene mogu ih nositi uz gotovo sve.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara