Obavijesti

Lifestyle

Komentari 43

Idealne boje ovog proljeća za kuću - plava je kraljica boravka

Idealne boje ovog proljeća za kuću - plava je kraljica boravka
1

Poseban šarm ostavit će kombinacija plavih zidova i detalja u žutoj ili zagasito zlatnoj boji. Poseban odnos imaju kombinacija plave boje zidova i bijelog namještaja...

VIDEO

Za novi izgled stambenog prostora najlakše je uzeti kist u ruke i napraviti nekoliko malih, ali snažnih promjena. Plava boja idealna je za dnevni boravak, a narančasta za kuhinju. Plava boja postala je kraljica trendova bojenja doma i već nekoliko godina nikome ne prepušta svoj tron. Tajna je u opuštajućem i osvježavajućem tonu koji donosi svakoj prostoriji, a idealna je za apsolutno svaku prostoriju.

U dobro raspoređenom dnevnom boravku ova hladna boja istaknut će detalje u sličnim ili potpuno suprotnim nijansama pa nema straha od neugledne eklektike. Poseban šarm ostavit će kombinacija plavih zidova i detalja u žutoj ili zagasito zlatnoj boji. Poseban odnos imaju kombinacija plave boje zidova i bijelog namještaja koji će vam pružiti ljetni ugođaj kroz cijelu godinu.

Svijetle, hladnije boje vizualno će povećati i najmanje prostorije jer zidovi reflektiraju više svjetlosti, što stvara osjećaj prostranosti i svježine čak i u najmanjim stanovima. Ako se odlučite na plave zidove u dnevnom boravku, dajte šansu i sofi u istoj boji. Od viška glava ne boli, a namještaj će se stopiti s pozadinom i prostor će biti vizualno veći.

Boja sunca poznata je po vedrini koju unosi u svaki životni prostor, a posebno je dobrodošla u kuhinje, hodnike, kupaonice ili druge manje sobe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Donosi optimizam, aktivira memoriju, stimulira živčani sustav, potiče komunikaciju i kreativnost. Prostorije bez prozora izgledat će bolje sa zidovima u jarkoj žutoj boji, pa svakako razmislite o predsoblju u tom tonu. No ako vam u domu nedostaje svjetlosti, postoji još nekoliko rješenja.

Zaboravite na dosadne izvore svjetlosti i okrenite se futurističkom stilu uz minimalnu intervenciju. Modra boja svjetlosti je odvažna, ali i moderna ideja za svaki boravak. Blagovaonica je mjesto za uživanje u hrani i opuštanje, a baš takva atmosfera postiže se uz simfoniju plave i žute.

No ako ste ljubitelj minimalizma i što jednostavnijeg uređenja, promjena boja zidova vjerojatno nije vaš prvi izbor. Idealan gost interijera u kombinaciji bijele, crne i sive boje su bezvremenski zlatni detalji. Stolići, lampe i posuđe u boji zlata najbolje će se snaći u jednostavnom, gdje pružaju pravi dojam elegancije i luksuza.

Iako unosi dozu glamura, velika je šansa da će, kad postane dominantna, izgledati kičasto i neukusno, poput kakvog noćnog kluba. Izbjegavajte veće komade namještaja u zlatnoj boji i uvijek se odlučite za detalje koji će biti glavne zvijezde vašeg interijera. 

Boja gljive bit će hit nijansa u 2017. godini 

Čiste bijele zidove polako, ali sigurno mijenjaju tamni zidovi, dok zelena prestaje biti kraljica detalja i zauzima zasluženo mjesto u cijelom prostoru. Nakon vladavine materijala bez sjaja vrijeme je za carstvo baršuna, pa ako niste spremni za radikalnu promjenu boje zida, nabavite manju fotelju ili sofu u smaragdnoj zelenoj boji i bit ćete iznenađeni dobivenim efektom.

Siva nam daje nepresušan izvor neobičnih nijansi, od svijetlih koje se graniče s bež bojom pa do tamnijih koje vuku na plavu ili ljubičastu. Spektar boja i lakoća kombiniranja glavni su aduti koji bezvremensku sivu čine sve samo ne dosadnim izborom za boju zidova. Pastelne nijanse uvijek se veže za nježniji spol, no zapravo su odličan izbor za većinu soba. Uz pravilno postavljene detalje stvorit će toplu atmosferu, a posebnu čar dobit će bojenjem samo jedne polovice zida. 

Prije bojenja zaštitite rubove i podove

  • Popravite pukotine Rupe u zidu od vijaka najlakše je popraviti gipsom. Gips razrijedite vodom, lopaticom popunite rupe, izravnajte površinu i ostavite da se osuši.  
  • Izravnaj i izbrusi Spremnite ste za bojenje zidova čim se gips osuši, ali puno bolji efekt dobit ćete ako lagano izbrusite i još jednom izravnate pukotinu s gipsom. 
  • Zaštitite rubove Sve rubove zida obložite zaštitnom trakom. Koristite samo one koje neće ostavljati ljepljivi trag. Podove zaštitite plahtom i spremni ste za bojenje. 

50 nijansi roze

Ako ste se ikad pitali koja je naidealnija boja za dnevni boravak, odgovor je ružičasta. Bilo da se odlučite za nježne i vedre nijanse ili pak za nešto zagasitije tonove, odabrat ćete boju koja djeluje opuštajuće i izrazito prijateljski.

Zato je sve više glavni izbor za dnevne boravke, gdje se najviše družimo s obitelji i prijateljima. 

Želite li naglasiti namještaj, odlučite se za zidove u sivoj boji 

Jednostavna je za kombiniranje pa ne morate strahovati kako će pasati uz ostatak interijera. Jarke boje mogu biti pravi izazov za usklađivanje s bojama namještaja i detalja koje već imate u domu. Za razliku od njih, siva će djelovati smireno te odvraćati pozornost sa sebe na elemente koje želite istaknuti. Najbolje će naglasiti elegantan namještaj u neutralnim tonovima. 

Plavi tanjuri pomoći će da jedete manje 

Osim što je idealna za osvježavanje prostora i ljetni ugođaj tijekom cijele godine, plava ima svoje čari i ako je u pitanju (pre)velika ljubav prema hrani. Želite li prije proljeća izgubiti koji kilogram viška, hranu servirajte na plavim tanjurima jer smanjuju apetit. Zato su i blagovaonica i dnevna soba u plavoj boji uvijek pun pogodak. Potpuno suprotan efekt dobit ćete s narančastom bojom. Poznata je kao nijansa koja izrazito podiže energiju, ali i apetit, pa je izbjegavajte na mjestima gdje jedete, ali i pripremate hranu. 

Nemate novca za ormarić? Nabavite ljestve!

Najobičnije stare ljestve možete iskoristiti umjesto polica ili ormarića u domu. Za početak im možete promijeniti izgled uz nekoliko poteza kistom ili ih jednostavno izbrusite i premažite lakom za završni sjaj. Možete ih smjestiti uz krevet umjesto noćnog ormarića, u dnevnom boravku poslužit će kao mjesto za knjige i druge ukrase, a u kuhinji ih možete iskoristiti na nekoliko načina. Prvi je da ih postavite uza zid pa na njima uzgajate začinsko bilje ili objesite i položite kuhinjska pomagala ili knjige o kulinarstvu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise