Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Ideja za finu večeru: Jastučići napunjeni krumpirom i sirom

Želite li iznenaditi obitelj ili goste slasnim obrokom, pripremite im ove ukusne i sočne punjenje jastučiće od tijesta. Ne morate se stogo držeti recepta, već ih možete napuniti čime želite

Foto: 123RF
18 komentara

Sastojci:

  • 500 g brašna,
  • 2 dl toplog mlijeka,
  • 3 jaja,
  • žličica šećera,
  • 40 g maslaca,
  • prstohvat soli;

Za nadjev: 40 g maslaca, luk, 4 srednje velikih krumpira, po žličica soli i bijelog papra, 3 žlice sirnog namaza, 3-4 žlice masti

Thinkstock | Autor: Thinkstock Foto: Thinkstock

Priprema:

Oguljeni krumpir narežite na kocke i stavite kuhati. Pola količine brašna pomiješajte s mlijekom. Umutite dva žumanjka sa šećerom, solju i maslacem, a bjelanjke lagano izmiješajte pjenjačom. Dodajte ostalo brašno, umućene bjelanjke i pripremljenu mješavinu žumanjaka, pa zamijesite glatko tijesto.

Rastanjite ga na 2 mm debljine i izrežite na krugove. Krumpir ocijedite i propasirajte. Sitno nasjeckajte pola luka i pirjajte na zagrijanome maslacu dok ne postane staklast. Pomiješajte s pire krumpirom i sirnim namazom te začinite solju i paprom.

Stavite po žličicu nadjeva u sredinu svakog kruga, a rubove premažite umućenim bjelanjkom. Presavinite tijesto preko nadjeva i učvrstite rubove.

Pripremljene jastučiće kuhajte u zavreloj posoljenoj vodi. Kad isplivaju na površinu, kuhajte još dvije minute i izvadite šupljikavom žlicom u zdjelu. Prelijte otopljenom mašću na kojoj ste popržili preostali sitno sjeckani luk.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message