Želite li iznenaditi obitelj ili goste slasnim obrokom, pripremite im ove ukusne i sočne punjenje jastučiće od tijesta. Ne morate se stogo držeti recepta, već ih možete napuniti čime želite
Ideja za finu večeru: Jastučići napunjeni krumpirom i sirom
Sastojci:
- 500 g brašna,
- 2 dl toplog mlijeka,
- 3 jaja,
- žličica šećera,
- 40 g maslaca,
- prstohvat soli;
Za nadjev: 40 g maslaca, luk, 4 srednje velikih krumpira, po žličica soli i bijelog papra, 3 žlice sirnog namaza, 3-4 žlice masti
Priprema:
Oguljeni krumpir narežite na kocke i stavite kuhati. Pola količine brašna pomiješajte s mlijekom. Umutite dva žumanjka sa šećerom, solju i maslacem, a bjelanjke lagano izmiješajte pjenjačom. Dodajte ostalo brašno, umućene bjelanjke i pripremljenu mješavinu žumanjaka, pa zamijesite glatko tijesto.
Rastanjite ga na 2 mm debljine i izrežite na krugove. Krumpir ocijedite i propasirajte. Sitno nasjeckajte pola luka i pirjajte na zagrijanome maslacu dok ne postane staklast. Pomiješajte s pire krumpirom i sirnim namazom te začinite solju i paprom.
Stavite po žličicu nadjeva u sredinu svakog kruga, a rubove premažite umućenim bjelanjkom. Presavinite tijesto preko nadjeva i učvrstite rubove.
Pripremljene jastučiće kuhajte u zavreloj posoljenoj vodi. Kad isplivaju na površinu, kuhajte još dvije minute i izvadite šupljikavom žlicom u zdjelu. Prelijte otopljenom mašću na kojoj ste popržili preostali sitno sjeckani luk.