Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Ideja za finu večeru: Quiche sa šparogama, gljivama i povrćem

Ideja za finu večeru: Quiche sa šparogama, gljivama i povrćem

ISKORISTITE SEZONU Šparoge je dobro jesti jer pomažu izbaciti suvišnu tekućinu iz tijela, a vlakna kojima obiluju odlična su za poticanje probave. Uz to su prepune vitamina i minerala

VIDEO

Napravite fantastičan, lagani i zdravi quiche sa šparogama koji će oduševiti i ljude koji nisu previše 'ludi' za zdravom prehranom. Radi se o obroku prepunom vitamina, minerala, vlakana i drugih sastojaka važnih za fizičko i psihičko zdravlje. Šparoge se smatraju superhranom. Obiluju vitaminima A, C i K te folnom kiselinom, željezom, bakrom, kalijem, fosforom, manganom itd.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

šparoge 00:31

U ovaj recept idu divlje šparoge, no svakako odrežite drvenasti dio stabljike, ali ne bacajte ga jer to može biti odličan dodatak juhama i temeljcima, prenosi Atma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sastojci za quiche:

*šalica od 2,4 dl

  • 2 šalice nasjeckanih šparoga
  • 220 g gljiva narezanih na šnite
  • 1 šalica nasjeckanih rajčica
  • 2 šalice nasjeckano kelja ili špinata
  • 350 g mekog tofua
  • 1 šalica brašna od slanutka
  • 1/4 šalice jestivog kvasca
  • 2 žlice umaka od soje
  • žličica sušenog timijana
  • žličica sušenog origana
  • 1/2 žličice kurkume
  • 1/2 žličice himalajske soli
  • 1/4 žličice crnog papra

Priprema:

Upalite pećnicu na 180 stupnjeva, a dok se ona zagrijava, krenite s pripremom. Zagrijte malo ulja u woku ili dubljoj tavi pa na srednje jakoj vatri pirjajte šparoge, gljive, rajčice i kelj nekih 5 minuta, dok sve malo ne omekša.

Počinje sezona šparoga: Kako ih odabrati, skladištiti, pripremiti
Počinje sezona šparoga: Kako ih odabrati, skladištiti, pripremiti

Potom u blenderu usitnite tofu, brašno od slanutka, kvasac, umak od soje i začine pa tu smjesu ubacite u wok sa povrćem i gljivama. Dobro promiješajte i premjestite u protvan. Na vrh možete poslagati malo narezanih šparoga.

Pecite oko 40 minuta. Kad je gotovo, ostavite da se hladi desetak minuta i poslužite.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam