Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Ideja za večeru ili kao prilog uz roštilj: Slana torta od krumpira

Želite li ukućane razveseliti prefinom večerom ili iznenaditi goste koji vam dođu na roštilj - pripremite ovo fino jelo. Svidjet će se i najizbirljivijim gurmanimskim nepcima...

17 komentara

SASTOJCI:

  • KG KRUMPIRA
  • 2 DL KISEOG VRHNJA
  • 2 DL VRHNJA ZA KUHANJE
  • SOL
  • PAPAR
  • ČEŠANJ ČEŠNJAKA
  • 180 G SIRA GRUYERA
LESKOVAČKI ROŠTILJ Uz ovih 5 recepata uživanje u roštilju nikad nije bilo slasnije
  • ŽLICA MJEŠAVINE MLJEVENOG KIMA
  • CRVENE PAPRIKE
  • CURRY, BOSILJKA
  • 40 G MASLACA
  • MUŠKATNI ORAŠČIĆ

PRIPREMA:

Oguljeni krumpir narežite na tanke ploške. Stavite ih u zdjelu i prelijte hladnom vodom. Ostavite neka stoje 5 minuta, a zatim ih dobro ocijedite. Očistite češnjak i prerežite ga na pola. Okrugli kalup za torte premažite po dnu i rubovima polovicama češnjaka, energično stiščući kako bi izašla sva aroma, pa zdjelu premažite maslacem.

Krumpir, kiselo i vrhnje za kuhanje izmiješajte u zdjeli, začinite solju, paprom, naribanim muškatnim oraščićem i mješavinom začina. Dobro izmiješajte i prebacite u kalup. Ostatak vrhnja s dna posude izlijte po složencu, pospite ribanim sirom i listićima maslaca.

JEDNOSTAVNO PREFINO Recepti za torte koje rado jedu čak i članovi kraljevske obitelji

Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite krumpir oko 45 minuta, dok god ne bude mekan, a po vrhu zlatno žute boje. Kad je pečen, ostavite ga oko 10 minuta neka odstoji, a zatim izrežite na šnite. Po želji u krumpir možete umiješati i pirjane listiće gljiva, te manje kocke slanine.

Rasporedite ravnomjerno komade po vrhu, pospite ribanim sirom i listićima maslaca. Ukoliko vam se pečena torta čini premalo sočna, još vruću zalijte s malo mlijeka, pa vratite u ugašenu, zagrijanu pećnicu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message