Lifestyle

Komentari 17

Ideja za večeru ili kao prilog uz roštilj: Slana torta od krumpira

Želite li ukućane razveseliti prefinom večerom ili iznenaditi goste koji vam dođu na roštilj - pripremite ovo fino jelo. Svidjet će se i najizbirljivijim gurmanimskim nepcima...

SASTOJCI:

PRIPREMA:

Oguljeni krumpir narežite na tanke ploške. Stavite ih u zdjelu i prelijte hladnom vodom. Ostavite neka stoje 5 minuta, a zatim ih dobro ocijedite. Očistite češnjak i prerežite ga na pola. Okrugli kalup za torte premažite po dnu i rubovima polovicama češnjaka, energično stiščući kako bi izašla sva aroma, pa zdjelu premažite maslacem.

Krumpir, kiselo i vrhnje za kuhanje izmiješajte u zdjeli, začinite solju, paprom, naribanim muškatnim oraščićem i mješavinom začina. Dobro izmiješajte i prebacite u kalup. Ostatak vrhnja s dna posude izlijte po složencu, pospite ribanim sirom i listićima maslaca.

Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite krumpir oko 45 minuta, dok god ne bude mekan, a po vrhu zlatno žute boje. Kad je pečen, ostavite ga oko 10 minuta neka odstoji, a zatim izrežite na šnite. Po želji u krumpir možete umiješati i pirjane listiće gljiva, te manje kocke slanine.

Rasporedite ravnomjerno komade po vrhu, pospite ribanim sirom i listićima maslaca. Ukoliko vam se pečena torta čini premalo sočna, još vruću zalijte s malo mlijeka, pa vratite u ugašenu, zagrijanu pećnicu.

Najčitaniji članci