Obavijesti

Lifestyle

Komentari 34

Igrajmo se kao nekad: Skačite gumi-gumi i razvijte motoriku

Igrajmo se kao nekad: Skačite gumi-gumi i razvijte motoriku
1

Gumi-gumi uz smijeh razvija motoriku te fleksibilnost, rolanje jača kardiovaskularni sustav, a skakanje na trampolinu briše celulit. Igrajte se i razvijajte super tijelo

VIDEO

Trčim, bavim se jogom i pilatesom, profesorica sam baleta, ali sve mi brzo postane dosadno. Jedan dan sam šetala i vidjela djecu kako se igraju školice i sjetila se kako smo mi nekad preskakali gumi-gumi i kako je bilo odlično, priča Andrea Solomun, voditeljica u plesnom centru Andrea’s Room.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:13

Gumi-gumi Summer Challenge program osmislila je sa svojim kolegicama Ivom Čevizović i Emom Janković te su počele s njim u lipnju ove godine.  Žao joj je, kaže, što je ta dječja igra pala u zaborav jer, ne samo da je zabavna nego je iznimno učinkovita za cijelo tijelo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sjećam se da je bilo nekad teško skakati, da sam se znala ‘zadisati’, a sve to danas ima utjecaj na gubljenje težine. U ovo zabavnoj aktivnosti neprimjetno se radi na fleksibilnosti tijela jer zahtijeva da noge dižete poprilično visoko. S druge strane, razvija se i motorika - pojašnjava. Ciljana skupina je od 20 do 50 godina, no trening se može prilagoditi i starijima i mlađima. 

- Glavni nam je cilj bio na zabavan način, ali sistematski, osmisliti trening u kojem radi cijelo tijelo, te prilagoditi i osmisliti razine koje su potrebne da bi se ono kvalitetno motorički i kardiovaskularno razvilo. Nekad kad smo bili klinci i kad bismo pogriješili, gubili smo svoj red preskakanja, a sad smo odlučile da, kad se pogriješi - odrađuje se ‘kazna’ koja je korisna za izgled, snagu i zdravlje - priča vesela Andreja.

“Kazna” je na svakoj razini drukčija. Radite li “nisku razinu”, koja nije kardiovaskularnoga tipa, kazna je isto takva, pa se rade visoki skipovi, a u suprotnom se rade sklekovi. 

- Mislim da je ključan trenutak u tome kad krenete preskakati gumi-gumi, tad u glavi stvorite sliku svog djetinjstva i počnete se smijati. Ako i pogriješite, ne ljutite se na sebe jer ste pogriješili nego se nasmijete. Cijela atmosfera je na tom satu pozitivna, svi navijaju jedni za druge i pomažu si - zaključuje Andrea.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam