Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Imao bolnu erekciju dva dana, na kraju su mu odrezali glavić

Imao bolnu erekciju dva dana, na kraju su mu odrezali glavić

Slučaj iz Indije opisali su u British Medical Journalu. Liječnici su muškarcu, nakon drenaže, zaboravili izvući kateter koji je ubrzo izazvao gangrenu te mu je vrh penisa pocrnio

VIDEO

Neimenovani 52-godišnjak iz Indije u bolnicu se javio zbog neprekidne erekcije (prijapizma) koju je imao puna dva dana. Obavljena mu je drenaža (postupak u kojem se kateterom ili sondom omogućuje istjecanje nakupljenih tjelesnih izlučevina). No, zaboravili su mu izvući kateter koji je ubrzo izazvao gangrenu te mu je vrh penisa pocrnio. Kad se vratio u bolnicu na penisu je bilo toliko mrtvog tkiva da doktori nisu imali drugu opciju osim amputacije glavića. 

Slučaj objavljen u stručnom časopisu British Medical Journal prokomentirao nam je prof. dr. Ivan Gilja, urolog s više od 40 godina staža.

Man with erectile dysfunction during sex

- U praksi sam se mnogo puta susreo s problemima višednevne erekcije. Riječ je o vrlo bolnim erekcijama koje se liječe i rješavaju različitim kirurškim zahvatima. Razlozi za pojavu ovog problema su brojni, a među njima su, primjerice, krvožilne bolesti i prekomjerni seks te seksualno uzbuđenje - pojašnjava urolog i dodaje da se nikada nije susreo sa slučajem produljene erekcije koji je završio amputacijom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tri tjedna nakon operacije muškarac je mogao normalno mokriti i imao je 'zdravu ranu', navodi se u izvješću.

Spontana erekcija: Zašto se to događa samo po noći, danju ne
Spontana erekcija: Zašto se to događa samo po noći, danju ne

- Nakon prolongirane erekcije apsolutno dolazi do impotencije, ali i do drugih komplikacija, pa i gangrene i amputacije. No ni nakon amputacije penisa nema problema sa uriniranjem, otvor uretre ostaje u dubini bataljka - objasnio je estetski kirurg, dr. Duško Maletić koji između ostalog radi zahvate produljenja muškog spolovila.

- Odstranjivanje dijela spolovila može imati velikih posljedica za seksualni život, a ovisi o tome zbog čega je rađena amputacija - dodaje plastični kirurg.

Impotence concept. Man is looking inside his boxers.

Bol neprekidne erekcije iskusio je i Neven Ciganović.

- Bože dragi. I meni su se stvorili ugrušci, ali nije mi prijetila gangrena nego doživotna impotencija. Imao sam sreću što sam došao kod odličnog liječnika u Beogradu - rekao nam je i dodao da mu je potpuna erekcija trajala sedam dana, sve do prve operacije, a da mu se stanje smirilo i vratilo u normalu tek nakon trećeg zahvata.

- Nisam nikad saznao zašto se to meni dogodilo. Imalo je neke veze sa žilama, a pretpostavljali su da bi uzrok mogao biti genetski ili uzrok uzimanja nekih lijekova. U to vrijeme sam pio samo jedan lijek koji inače nisam koristio i mislim da je to bio uzrok svega - rekao je.

Fizički oporavak nakon operacije trajao mu je tri mjeseca, ali psihički se oporavljao puno duže.

- Ožiljak od operacije bio je jako vidljiv jer su rez napravili po cijeloj dužini penisa s gornje strane i to me dosta pogađalo psihički. Vjerojatno bi mi bilo lakše da su ga napravili s donje strane, da ga barem ne gledam. Ožiljak još imam iako se vrlo slabo vidi, a i ne osjećam ga uopće - priča Cigi.

Top 7 savjeta za bolju erekciju - put do savršenog ljubavnika
Top 7 savjeta za bolju erekciju - put do savršenog ljubavnika

Normalan seksualni život mogao je nastaviti pet mjeseci nakon operacije.

- Danas sve funkcionira normalno, jedino što mi erekcija duže traje i polakše se spušta, pa je i seks dulji - zaključio je.

- S produženom erekcijom, u slučaju da hladan oblog i tuš ne pomognu, odmah se treba javiti urologu, znači hitna obrada sa urološke strane je nužna - upozorava dr. Maletić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise