Lifestyle

Komentari 66

Irene (102) oborila rekord: Iz aviona skočila sa 4200 metara

Njezin skok su sa tla uzbuđeno pratili unuci, praunuci i prijatelji koji su je dobro izgrlili kada je nogama dotaknula tlo. Osmjeh joj nije silazio s usana. Ovo joj je treći skok

Irene O'Shea iz Australije je najstarija osoba na svijetu koja je skočila padobranom. Imala je u tom trenutku točno 102 godine i 194 dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Došla je do aviona pomoću štake, a prije skoka su joj stavili masku s kisikom na lice da bi lakše podnijela uspinjanje na oko 4200 metara. Skočila je pričvršćena za svojeg instruktora. 

Ova vedra i vesela starica napravila je to u humanitarne svrhe za organizaciju 'Motor Neurone Disease Association of South Australia', kako bi dala svoj doprinos u prikupljanju novca za liječenje Amiotrofične lateralne skleroze, neurološkog poremećaja od kojeg je prije deset godina preminula njezina kći.

Njezin skok su sa zemlje uzbuđeno pratili unuci, praunuci i prijatelji koji su je dobro izgrlili kada je nogama dotaknula tlo. 
Osmjeh joj nije silazio s usana. Ovo joj je treći skok. Prvi put je to napravila na 100. rođendan.

Prije nje je rekord držao Kenneth Meyer koji je sa padobranom skočio lani, imao je 102 godine i 172 dana. Niti jedan od spomenutih rekorda nije završio u Guinnessovoj knjizi rekorda, možda zato što im to, dok su skakali, i nije bila namjera.

I u Hrvatskoj ima aktivnih umirovljenika. POGLEDAJTE VIDEO:

Što vam horoskop donosi u nadolazećoj godini: Evo koji će biti najsretniji mjesec za svaki horoskopski znak!

Najčitaniji članci