Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Iskrenost i opuštenost u 2012. neka budu vaše nove odluke

Iskrenost i opuštenost u 2012. neka budu vaše nove odluke
1

Manje špijuniranja, analiziranja i tračanja partnera, a više privatnosti, komedija, utakmica i hobija, pa će u novoj godini veza postati strastvenija, ljepša i kvalitetnija

VIDEO

Oko pedeset posto muškaraca pročitalo je e-mailove ili poruke s chata te Facebooka svojih partnerica, pokazalo je istraživanje portala AskMen.com. Kako biste spriječili špijuniranje, promijenite lozinke i držite mobitel na oku. S druge strane, ni sami se ne upuštajte u uhođenje partnera - on će to, prije ili poslije, posve sigurno otkriti, ističu stručnjaci za veze. Stremite li kvalitetnoj vezi, umjesto da prekopavate po tuđoj privatnosti, koncentrirajte se na povjerenje. 

No ako vam je partner sumnjiv već na početku, radije ga zaobiđite. Kako biste u novu godinu “ušetali” opušteno i zadovoljno, uz klasične novogodišnje odluke, usredotočite se i na one ljubavne. Odlučite li da će nova godina biti “najbolja ljubavna godina u vašem životu”, veza s partnerom mogla bi postati čvršća, ljepša i kvalitetnija, tvrde psiholozi. Ako ste, primjerice, uvijek stremili savršenstvu, postavite realnija očekivanja te, osim negativnih, uvažite i pozitivne partnerove osobine. Zatim iskreno ocijenite jeste li prestrogi ili su vaše procjene doista opravdane. Ljubomora - “otrov svakog odnosa”, lako može okončati i najperspektivniju vezu. 

Čini li vam se da je njezin prijatelj pretjerano “zagrijan”, a ona ne djeluje previše zainteresirano, ne rasipajte dragocjenu mentalnu energiju na prigovaranja, optužbe i svađe. Radije se posvetite planiranju iznenadnog vikend izleta ili kasne seks-večere.

Odsad ne analiziram 

Žene su često sklone (pre)analiziranju. Prestanite čitati SMS deseti put nastojeći pročitati skrivena značenja. Energiju utrošite na pametnije stvari poput hobija.

Nema razloga mijenjati se

Ako ne uživate u gledanju njegova omiljenog sporta, a on ne može smisliti komedije uz koje se najradije opuštate, ne prisiljavajte se mijenjati vlastite navike. Dok on navija s društvom, vi se s najboljom prijateljicom i vrućim kokicama zavalite u kinofotelje.   

Sačuvajte privatnost

Ako vam je stalo do veze, radije ju zadržite za sebe, savjetuju psiholozi. Objavljujete li razvoj situacije na Twitteru ili Facebooku, mogli biste ozbiljno “zeznuti stvar”. 

Bez brige oko statusa

Ako je partnerov status na Facebooku nakon mjesec dana još “singl”, to ne mora značiti da skriva vezu ili je želi prekinuti, ističu stručnjaci. Viđa li vas i zove redovito te planira zajednička druženja, vrijeme je da prestanete tražiti virtualnu potvrdu njegovih osjećaja. 

Vrijednosti se mijenjaju

Oko trideset i tri posto muškaraca smatra zgodnu partnericu statusnim simbolom, pokazuje anketa. Nova je godina možda pravo vrijeme za promjenu (loših) vrijednosti.

Recite što mislite

Ide li vam na živce njegovo učestalo: “Daj ne pretjeruj” ili “Imaš ozbiljnih problema”, obavijestite ga o tome pritom navodeći: “Nemaš li namjeru nešto osjećajnije razmotriti situaciju, možda je puno pametnije da se okrenemo svatko u svojemu smjeru”.

Igram na iskrenost i opuštenost

Zločesti dečki ili neukrotive zavodnice posve sigurno posjeduju neodoljivo intrigantnu dozu opasnog seksepila. No ako ste spremni na nešto dublje i ozbiljnije, zbrojite misli i okrenite se u drugom smjeru. Želite li, s druge strane, “zaigranu” godinu, posvetite se što raznolikijim stvarima te uživajte u zabavi i neobveznim susretima. 

Muči li vas seksualna monotonija, postavite si novi cilj za 2012. godinu. Recite partneru što vam nedostaje, šapnite mu što vas posebno uzbuđuje ili ga, bez riječi, odvedite na mjesto lučite li u novoj godini uživati u “opasno dobrom” seksu, toga se i pridržavajte, ističu seksualni terapeuti. 

S druge strane, ako ste nedavno prekinuli dugu i iscrpljujuću vezu, mogli biste posvetiti novu godinu opuštanju i predahu te ugađanju sebi i vlastitim potrebama. A ako želite strastvene susrete, novogodišnju odluku možete početi provoditi već nakon što otkuca ponoć. 

Preskočite igrice

Smatrate li da vam ne posvećuje dovoljno pozornosti, ne igrajte igru flertovanja s drugima i poticanja ljubomore, savjetuju psiholozi. Budite iskreni te recite partneru što vam nedostaje i kako se osjećate.

Ne inzistirajte na svakoj sitnici

Inzistiranje na svom kod svake, pa i najsitnije, odluke poput odabira jela ili novih naušnica može biti prilično odbijajuće. 

Pazite da ga ne otjerate sitnicima

Ako to obično čini, a danas je zaboravio reći “volim te” na kraju razgovora, nije kraj svijeta. Pretjerana analiziranja lako ga mogu otjerati.

Nove ideje

Umjesto da mozgate kako i zašto strast jenjava, bez puno riječi i ispitivanja, oživite je kreativnim seks-iznenađenjima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith