Obavijesti

Lifestyle

Komentari 52

Izabrala je irskog 'putnika' za muža pa sad ne smije nikud bez njega: 'Sretna sam u tom braku'

Izabrala je irskog 'putnika' za muža pa sad ne smije nikud bez njega: 'Sretna sam u tom braku'

Najveća razlika u tome što ste supruga 'putnika' je što morate poštovati svog muža - ono što on kaže tako mora biti. Ne bih ni htjela ići na zabave bez njega. Uvijek idemo zajedno, ispričala je Holly

VIDEO

Holly Joyce (27) upoznala je supruga Dougieja (34), irskog 'putnika', u rujnu 2019. godine preko društvenih mreža. Unatoč tome što Dougie podržava njezinu odluku da radi i izlazi vani bez njega, ako želi, od Holly se očekuje da brine o obitelji i kućanstvu, te podliježe svakom hiru svog supruga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35

Putnici, po engleskom nazivu 'Travellers', ili irski 'putnici' tradicionalna su nomadska zajednica porijeklom iz Irske. Neki iz nazivaju i 'bijelim Romima'. Osim u Irskoj, žive i u Ujedinjenom Kraljevstvu te Sjedinjenim Državama. Status koji imaju 'putnici' ovisi o zemlji u kojoj žive. 

Ujedinjeno Kraljevstvo ih priznaje kao nacionalnu manjinu, no dugi su niz godina u Irskoj smatrani samo društvenom skupinom, čak i ako su danas stekli status nacionalne manjine. Ono što 'putnike' razlikuje od ostalog nomadskog irskog stanovništva su njihovi vrlo specifični običaji i vlastiti jezik, Shelta.

Emocionalni preljub: Riješite test i saznajte plovite li opasnim vodama, da kasnije ne požalite
Emocionalni preljub: Riješite test i saznajte plovite li opasnim vodama, da kasnije ne požalite

- Bio je to vrtlog koji se pretvorio u bajku. Najveća razlika u tome što ste supruga 'putnika' je što morate poštovati svog muža - ono što on kaže tako mora biti. Ne bih ni htjela ići na zabave bez njega. Uvijek idemo zajedno. On je muškarac pa može ići bez mene, ali ja sam žena pa mogu samo s njim - ispričala je Holly, majka dvoje djece, iz Salforda u Manchesteru.

Mogu sama otići u salon ili u trgovinu, ali on je vrlo zaštitnički nastrojen i brine se za moju sigurnost ako sam vani sama. Ne osjećam se kao da propuštam nešto jer ako želim nešto učiniti možemo to učiniti zajedno. Ionako bih radije bila s njim nego sama - rekla je.

Dodala je i kako ju je Dougie odmah privukao, a osvojio ju je upravo njegov osmijeh, dok je Dougie smatrao da je to 'ljubav na prvi pogled'. Dok je Hollyna obitelj u početku oklijevala hoće li njihova kći postati supruga 'putnika', ubrzo ih je osvojio Dougiejev šarm.

Holly je prihvatila svoj novi način života, a odmah se složila i s Dougiejevom majkom Margaret Joyce (56).  Dougie je zaprosio na zabavi povodom otkrivanja spola njihove kćeri Oceanne, u njihovu domu u Manchesteru u prosincu 2020., a par se vjenčao na ekstravagantnoj ceremoniji u samostanu Gorton u Manchesteru u srpnju 2022.

Raskošno vjenčanje je  koštalo preko 60 tisuća funti. Holly je nosila nevjerojatnu haljinu vrijednu 12000 funti (104.667 kn) koja je dizajnirana posebno za nju, a izrada je trajala više od godinu dana. Zbog tradicije 'putnika', žene su kasnije na večeri bile odvojene od muškaraca. 

Holly i Dougie su u vezi bili tri godine i tijekom tog vremena Holly se upoznala s njihovim načinom života. Dougie je imao uspješnu karijeru boksača bez rukavica, a sada je vlasnik kluba boraca koji se boksaju bez rukavica.  

No unatoč njegovoj nasilnoj profesiji, Holly je rekla da je Dougie doista obiteljski čovjek i da se prema njoj ponaša 'kao prema princezi'. 

- Dougie očekuje da kuća bude savršena i da se o njemu brinem kad dođe s posla. Trebalo mi je neko vrijeme da se priviknem, ali on se brine za mene i brine za našu obitelj pa sam sretna što to radim - zaključila je Holly, a prenosi Mirror.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku