Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

Izazov sa stolicom pokušavaju svi, no - samo žene uspijevaju

Tiktok je društvena mreža koju koriste uglavnom mlađi od 20 godina, a služi za objavu kratkih videa. Odatle je potekao izazov koji se poput požara proširio svijetom

Foto: Youtube/Screenshot
21 komentara

Kao s većinom novih platformi, mnogi pokušavaju stvoriti trendove kako bi privukli druge korisnike, piše Buzz. Obično su to smiješni pokreti ili plesni koraci.

POGLEDAJTE VIDEO:

No posljednji TikTok izazov na prvu djeluje vrlo jednostavno. Treba vam običan stolac i zid. Stavite stolac uz zid, odmaknite se dva koraka, nagnite se preko stolca i oslonite glavu uz zid. Potom podignite stolac i ispravite se držeći ga u rukama.

Izazov je osvojio internet jer se čini da ga mogu izvesti samo žene. Izazov se proširio s Tiktoka, pa su korisnici drugih mreža počeli objavljivati stotine snimki svojih pokušaja.

INTERNETSKI HIT Novi viralni izazov nije šala: Policija upozorava na opasnosti

Iako se čini da ženama ne predstavlja provlem, muškarcima je teško uspraviti se držeći stolac. Frustrirani očevi, dečki i braća pokazuju kako, što god pokušali, jednostavno ne mogu podignuti komad namještaja.

Znanstvenici su osmislili nekoliko teorija zbog kojih su muškarci, čini se, uskraćeni. Tako neki tvrde da je tajna u veličini stopala, a američki znanstvenik Jeremy Johnson na svom je blogu ponudio sljedeće objašnjenje:

- Stvar je u središtu mase. Kod žena je on niži prema kukovima, a kod muškaraca je viši. Zato će žene, kad se nagnu preko stolca, središte mase zadržati iznad stopala. Kod muškaraca u toj pozi središte je iznad stolca - objasnio je.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message