Obavijesti

Lifestyle

Komentari 116

'Izgledam previše atraktivno, zato me nitko ne želi zaposliti'

Ruskinja kaže da su joj žene zbog atraktivnog izgleda bile zavidne, bilo im je nelagodno u njezinom društvu ili joj nisu vjerovale. Potencijalni muški poslodavci je pak, tvrdi, nisu shvaćali ozbiljno

VIDEO

Nakon uzaludnih potraga za poslom, diplomirana pravnica Irina Kova (33), Ruskinja sa adresom u Londonu, odlučila je pokrenuti vlastiti posao - prodaju rabljene 'vintage' odjeće putem interneta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irina KoVa 🧚🏼‍♀️ (@irinak0va) on

Ispričala je da je svaki put na razgovoru za posao imala osjećaj kao da izgleda predobro da bi radila pa poslove nije ni dobivala. Kaže da su joj žene zbog atraktivnog izgleda bile zavidne, bilo im je nelagodno u njezinom društvu ili joj nisu vjerovale. Potencijalni muški poslodavci je pak, tvrdi, nisu shvaćali ozbiljno. Irina vjeruje da joj je ljepota upropastila karijeru, unatoč diplomi i odličnom životopisu.

- Moja privlačnost negativno je utjecala na mene tijekom razgovora za posao, ali i kada bih posao dobila. Da bi lakše pronašla posao, agentica za zapošljavanje mi je savjetovala da plavu kosu obojim u tamno, iako imam diplomu iz prava i odličan životopis. Rekla mi je: 'Nikada nećeš dobiti posao izgledajući ovako'. I, bila je u pravu - ispričala je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irina KoVa 🧚🏼‍♀️ (@irinak0va) on

Poslušala je agenticu i obojila kosu, a nakon nekog vremena je i nabavila naočale bez dioptrije, samo da bi djelovala profesionalnije. To joj je, kaže, olakšalo potragu za poslom.

Prisjetila se kako joj je bivši šef rekao da prestane privlačiti pažnju i bude skromnija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irina KoVa 🧚🏼‍♀️ (@irinak0va) on

- Rijetko nosim puno šminke jer zbog toga kako izgledam za to niti nema potrebe. Kad imaš velike usne i oči ionako privlačiš puno pažnje. Mislim da je taj moj bivši šef želio imati korporativno okruženje u kojemu su svi isti, imaju hipoteku i troje djece. Na neki način mi je rekao da sam previše glamurozna da bih se uklopila - dodala je.

Smatra da muškarci zapošljavaju manje atraktivne žene kako ih ne bi ometale u poslu. Osim toga, misli neki oženjeni šefovi ne žele imati problema sa suprugom zbog vrlo atraktivne zaposlenice jer ne žele da vide kako u njihovoj blizini sjedi 'vruća slobodna djevojka', prenosi odditycentral.com.

DOMAĆA ZVIJEZDA ISKRENO O PROŠLOSTI: Živjela sam u smeću i spavala po cijele dane

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje