Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Izlasci nakon prekida: Čuvajte se narcisa i posesivnih tipova

Izlasci nakon prekida: Čuvajte se narcisa i posesivnih tipova
1

Narcisi su slatkorječivi i uživaju u lovu, ali čim pristanete na njihovu igru oni gube interes, a muškarac koji vas odmah želi upoznati s obitelji, ne zna kako biti sam

VIDEO

Nakon prekida veze ili rastave braka, traženje novog partnera i izlasci mogu biti pomalo zastrašujući. Nedostajat će vam udobnost koju ste imali s bivšim partnerom, no nemojte zaboraviti razloge zbog kojih ste se rastali. Ako ponovno izlazite, postavite jasna pravila što želite od novog partnera, a što nećete tolerirati, piše The Huffington Post

Izbjegavajte pasivno-agresivne muškarce

S pasivno-agresivnim muškarcem ne možete imati zdravu komunikaciju zato što on ne zna kako se nositi sa sukobom. Umjesto da otvoreno iskazuje svoju ljutnju, on je prikriva. Svoje će frustracije iskazati puno kasnije, u neočekivanim situacijama i potrudit će se da se osveti. 

Dvosmislenost i sarkazam karakteristični su za ovaj tip osobnosti, a veza s njim može biti izrazito otrovna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uočite narcisa prije nego što bude kasno

Narcisi su slatkorječivi i uživaju u lovu. No čim pristanete na njegovu igru, izgubit će interes. U početku će se vas obasipati pažnjom, no poslije bi se moglo dogoditi da zaboravi na rođendan ili važnu večeru. Takvo će ponašanje postati uobičajeno, a vaša će se veza svesti na zadovoljavanje njegovih potreba. No imajte na umu da u pravoj vezi, partneri poštuju i cijene jedno drugo, a ne stavljaju svoje potrebe na prvo mjesto. 

Mladi duh je privlačan, ali ne i neodgovorno ponašanje

Sasvim je u redu osjećati se mlađe uz mlašeg partnera, no takvi odnosi nose i brojne zamke. Veza s takvim muškarcem može na početku biti jako zanimljiva, ali ako ostavlja stvari po podu i prljavo suđe na stolu, vrijeme je za promjene. Nije na vama da "preodgajate" odraslog muškarca i glumite mu mamu. Također, od mlađeg muškarca ne možete očekivati da će biti spreman na dugoročno vezanje. 

Gospodin Savršeni ne postoji

Iako neki stručnjaci ne preporučuju provjeravanje partnera na internetu, ako ste novi na spojevima, ovo vam može pomoći da na vrijeme saznate s kim imate posla. Tako možete spriječiti potencijalne neugodnosti, ali i odlučiti jeste li spremni ulagati svoje vrijeme i energiju u vezu ili možda on ipak nije tako savršen kao što se čini. 

Nemojte biti ničiji plan B

Ako vas potencijalni partner zove i raspituje se o planovima, a sam nema nikakvih konkretnih prijedloga, moguće je da samo ispituje teren i da ste mu vi tek plan B. Vi zaslužujete biti prvi na listi prioriteta, zato, primijetite li takvo ponašanje najbolje je da krenete svojim putem. 

Lijenost možete uočiti već na prvom spoju

I za spojeve vrijede pravila. Ako ste vi ti koji stalno dogovarate spojeve ili birate mjesta za izlazak, najvjerojatnije je vaš partner previše lijen ili nezainteresiran za to. No ako je lijen isplanirati spoj, najvjerojatnije je takav i u drugim područjima života, a vi zaslužujete da se o vama brinu i poštuju vas.

Veze na poslu - zabranjena tema

Veze na poslu osim dobrog ugleda mogle bi vas koštati i karijere. Osim što mogu izazvati lavinu neugodnih priča, svakodnevni susreti nakon prekida mogu vam otežati posao. Uza sve to, vaše kolege ne žele slušati vaše svađe, pa je zato takve ljubavne veze najbolje izbjegavati. 

Nemojte tolerirati njegovo druženje s bivšom

Nova veze je teška sama po sebi, no ako on slobodno vrijeme troši na bivšu, to će samo otežati stvar. U redu je da su kontaktu, ali ne i da joj pomaže oko selidbe ili vozi u zračnu luku. Prečesti susreti mogu ukazivati da je on još uvijek u seksualnoj vezi s bivšom, a želite li takve stvari izbjeći dajte mu jasno do znanja da ne mislite tolerirati njegovo ponašanje. Objasnite mu što vam smeta i napomenite kako njegova bivša može nazvati taksi. 

Želi vas odmah upoznati s obitelji? On ne zna biti sam

Iako je posve normalno nakon nekog vremena muškaraca s kojim se viđate upoznati s prijateljima i obitelji, izbjegavajte one koji se prebrzo i prelako uvuku u vaš život. Ako vas već nakon mjesec dana želi upoznati sa svojom obitelji, možda imate posla s muškarcem koji se boji biti sam. Njemu i nije toliko stalo do partnerice, koliko do same veze. On zapravo traži nekoga da se brine o njemu,  a manje mu je bitno tko će to biti. 

Ne govorite ono što ne mislite

U novoj vezi budite posve iskreni i nemojte davati obećanja koja ne možete održati. Isti je slučaj i s prijetnjama. Ako se prema vama loše odnosi nemojte samo prijetiti da ćete otići, nego otiđite. Dajte mu jasno do znanja što nećete tolerirati, a ako ostanete poslat ćete poruku da se prema vama može ponašati kako god želi, a vi ga nikada nećete napustiti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku