Lifestyle

Komentari 1

Jane Birkin, po kojoj je nastala najskuplja torba na svijetu, oduvijek najviše voli - cekere

Jane Birkin, po kojoj je nastala najskuplja torba na svijetu, oduvijek najviše voli - cekere

Njezin stil je suprotan od luksuznog, ona je oduvijek bila casual, hipi cura predivnog, ležernog stila, a torba koja danas nosi njezino ime nimalo se ne uklapa u njezinu priču

Jane Birkin, model i glumica englesko-francuskog porijekla (rođena je u Londonu), oduvijek je bila boho djevojka, zaljubljena u cekere, koje je gotovo stalno nosila, ne samo danju, već i na večernja događanja. Pletena torba karakterizira stil urbane cure koja se nije odvajala od kompaktne torbe koje nerijetko ukrašene maramom.

Njezino ime dobila je Hermès torba kad se u slučajnom razgovoru s direktorom brenda, u avionu početkom 80-ih, požalila kako nema dobru torbu za putovanja. Tada je direktor Jean-Louis Dumas odlučio da novoj kreaciji ime bude - Birkin.

POGLEDAJTE VIDEO: Eko torbe od drva

Jane je u to vrijeme već bila slavna, no njezin je stil bio jednostavan, casual, u znaku minica, trapezica i laganih majica.

Iako je i danas, kad ima 73 godine, Jane ljubiteljica više hipi stila, torba njezinog imena, od kojih su neke ukrašene dijamantima, doseže cijenu do 3 milijuna kuna. Kontrast u stilu sve je veći, jer Birkinica je danas jedna od najvećih investicija, a osoba čije slavna torba nosi ime je i dalje - jednostavna i klasična.

Jane sama ne dobiva novac od prodaje Hermès torbe, već je dogovor da ih ona dobiva od kompanije besplatno, odnosno u zamjenu za njezino ime, objavio je Town and Country.

Godišnje dobiva određenu svotu koju Jane donira dobrotvornoj udruzi po želji. Ipak, cekeri su torbe njezinog omiljenog stila.

Birkin ima samo 5 Birkinica koje nosi dok ih ne istroši, no kombinira ih s dnevnim outfitima, neopterećenog, neglamuroznog stila, za razliku do same kreacije koja danas ima super luksuzan imidž.

Najčitaniji članci