Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Japanski majstor tetovaže ima 73 godine i još uvijek tetovira

Yoshihito Nakano jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika za tetoviranje cijelog tijela. Klijenti su mu uglavnom zapadnjaci, a prije je tetovaže radio tebori tehnikom

VIDEO

Horiyoshi III (73), jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika za tetoviranje cijelog tijela. Njegovo ime je Yoshihito Nakano, ali je dobio nadimak Horiyoshi, koji je izveden iz riječi hori, što znači izrezbariti ili ugravirati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kontroverzna povijest japanskog tetoviranja (irezumi) može se pratiti do čak 10.000 godina prije Krista. Japanska vlada je zabranila tetovaže 1872. godine, za vrijeme dok je takva praksa porasla kao oblik umjetnosti, ali tetovirane oznake su se i dalje koristile kao oblik kazne.

Zabrana nije bila ukinuta do 1948. godine, ali je tetoviranje i dalje bilo na glasu kao kriminal. Dugi niz godina tradicionalne japanske tetovaže bile su povezane s yakuzamom, japanskom mafijom, a neke tvrtke i javna kupališta u Japanu i dalje zabranjuju ulaz istetoviranima. 

Popila je malo vina, osjetila bol u ruci i tako otkrila da ima rak
Popila je malo vina, osjetila  bol u ruci i tako otkrila da ima rak

Yoshihitovi najodaniji klijenti pokriveni su tetovažama duž cijelog tijela. No, one se moraju naglo zaustavljati na ručnom zglobu ili gležnju, gdje se koža ipak mora pokazati kada se nosi tradicionalni kimono.

Japanci imaju posebne nazive za neke vrste tetovaža, pa se primjerice, nagasode szove tetovaža 'rukav', odnosno cijela ruka istetovirana, dok je donburi soshinbori je tetovaža koja prekriva cijelo tijelo, bez linije u sredini prsnog koša, a hanzubon su istetovirana bedra koja nalikuju na kratke hlače.

Last November,@ozzyosbourne san and his son Jack san came for shooting some takes for their new documentary...

Objavljuje Horiyoshi IIIPonedjeljak, 1. kolovoza 2016.

Do prije 30 godina, Yoshihito je svoje tetovaže u potpunosti radio s rukom koristeći tebori tehniku, gdje s drvenim ili metalnim štapićem s iglom ubacuje tintu u kožu. Danas, zbog zdravstvenih i vremenskih ograničenja, dovršava svoje radove korištenjem električne igle. Njegovi klijenti sada su uglavnom zapadnjački, pogotovo zato jer ih privlači njegov popularni Instagram profil, piše Insider.

VEZU S NJIM TREBA IZBJEGAVATI: Ovo je najsebičniji horoskopski znak

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...