Itekako konkretno: Intenzivne okuse uravnotežit će meki goveđi odrezak, a povrtnu monotoniju razbija i piletina a u pikantnije verzije dodaje se mladi luk ili papričice
Jednostavne proljetne salate dobivaju slasne kombinacije
Približavanjem ljeta briga za tijelo postaje sve intenzivnija, a teške i zasitne specijalitete sve više zamjenjuju lagana i svježa jela poput salata. No one ne moraju biti jednolične i bezukusne - kako to brojni zaljubljenici u “konkretne” delicije često tvrde. Štoviše, pozabavite li se kombiniranjem različitih, ali vrlo skladnih namirnica, dobit ćete ukusan i zdrav obrok primamljiva okusa i izgleda, ističu nutricionisti. Povrtnu monotoniju možete “razbiti” salatom na bazi rikole. Biljka specifičnoga gorkastog okusa idealna je osnova jela koje će najbolje nadopuniti nasjeckana rotkvica i crveni luk.
Intenzivne okuse povrća uravnotežit će meki goveđi odrezak, a kombinacija umaka worchestera i maslinova ulja dat će jelu završnu - dobitnu notu. Za pikantniju varijantu dodajte u salatu masline, ljute papričice jalapeno ili mladi luk.
Zelena salata s feta sirom
Sastojci: zelena salata, feta sir, mljeveni papar, preljev od maslinova ulja, vinskog octa, soli, papra i limuna
Priprema: Zelenu salatu neutralnog okusa nadopunite bogatim aromama feta sira i svježe mljevenog papra. Osvježavajući i lagan umak na bazi maslinova ulja, octa, soli, papra i limuna idealno će povezati sastojke salate. Intenzivniji umak bi ih “nadjačao”.
Salata s okusom Orijenta
Klice grahorica, mrkva, mladi luk, piletina, soja, riža i različiti začini čine idealni orijentalni miks.
Rajčice sa začinima
Osim lukom i maslinovim uljem salatu od rajčica začinite peršinom, lišćem bosiljka te svježe mljevenim paprom.