Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Jeste li već probali? Girje su rekvizit za sve mišićne skupine

Jeste li već probali? Girje su rekvizit za sve mišićne skupine
1

Više mišićnih skupina koje istovremeno savladavaju istu silu odnosno otpor znači i drugačiji način potrošnje kalorija i aktivacije samih mišića pri čemu je poseban naglasak na razvoj manjih i slabije izraženih

VIDEO

"Drevni" rekvizit našao se u spotlightu posljednjih godina. Girje su rekviziti odnosno utezi kuglastog oblika s ručkom na koju je pričvršćena kugla odnosno uteg. Koriste se u raznim vrstama treninga te mogu biti samostalni ili dopunski rekvizit u samom treningu. Ono što ih čini posebnima su mogućnosti upotrebe i širina utjecaja na tijelo što nam koristi kako bi trening bio što funkcionalniji usmjereniji i zabavniji. 

Funkcionalni pristup

Većina vježbi koje radimo klasičnim bučicama se može zamijeniti girjama. Razlika je ta da je težište kod girje drugačije raspoređeno te je zbog toga samom girjom teže rukovati. Često je i sama ruča deblja od standardne bučice što doprinosi snažnijem razvoju mišića podlaktice, objašnjava kineziolog Hrvoje Sambolić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prethodno navedene karakteristike same girje će prilikom rukovanja prisiliti tijelo da se malo drugačije aktivira, te da se probude i neki drugi mišići koji korištenjem klasičnih utega nisu bili aktivirani. To je faza u kojoj funkcionalnost same girje dolazi do izražaja.

- Više mišićnih skupina koje istovremeno savladavaju istu silu odnosno otpor znači i drugačiji način potrošnje kalorija i aktivacije samih mišića pri čemu je poseban naglasak na razvoj manjih i slabije izraženih mišićnih skupina. Pri odabiru težine girje nema posebnih pravila, dok god vježbe izvodite pravilno girje su savršen rekvizit za sve mišićne skupine - kaže Sambolić. 

U svim varijantama

Girje su vrijedne poput svih ostalih rekvizita i upotrebljive su u skoro svim varijantama treninga. Relativno su pristupačne cijenom te ne zauzimaju puno prostora gdje god se nalazili. Idealne su za treninge u kući i na otvorenom te kao samostalni ili dopunski segment treninga. Potaknite svoje tijelo da iskoristi benefite treninga s girjama, pazite na tehniku izvođenja i gledajte kako se vaše tijelo oblikuje, savjetuje kineziolog Hrvoje Sambolić.

Trening s girjom kojim ćete zapaliti metabolizam

Napravite 4 serije po 15 ponavljanja svake vježbe, između vježbi pokušajte ne uzimati pauzu ukoliko ste u dobroj kondiciji, međutim ako prvi puta pokušavate izvesti ovaj trening prilagodite si pauze do 30 sekundi. 

 

1. Goblet squat

2. Swing s girjom

3. Trbušnjaci s girjom

4. Sklekovi s girjama

 

5. Veslanje s girjama

 

6. Nabačaj s girjom

 

7. Iskoraci s girjom

 

8. Čučanj - izbačaj s girjama

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara