Lifestyle

Komentari 2

Jezera u Argentini postala ružičasta - ekolozi su zabrinuti

Jezera u Argentini postala ružičasta - ekolozi su zabrinuti

Dva jezera u priobalnoj regiji Patagonije u Argentini postala su fluorescentno ružičasta zbog još nerazjašnjenih pojava za koje se lokalni ekolozi boje da bi mogle biti uzrokovane industrijskom kontaminacijom

Jezera u blizini industrijskog parka na periferiji argentinskog grada Trelewa, nalaze se na prašnjavoj patagonijskoj ravnici. U objavama na službenim stranicama općine Trelew stoji da su dužnosnici te općine nedavno naletjeli na kamion koji je bacao otpad u slivnicu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vlasti su lokalnim medijima dale oprečna mišljenja o tome je li nagla promjena boje jezera štetna, ali ekolozi su jako zabrinuti.

Lokalni aktivist Pablo Lada, član argentinske Nacionalne ekološke mreže (RENACE), rekao je za Reuters da bi ovo potencijalno mogla biti posljedica boje koja se davala kozicama uzgajanim u blizini, kako bi poprimile svoju tipičnu ružičastu nijansu.

- Mislim da je ova ružičasta laguna otkriva koliko se loše rukovalo s otpadom u blizini i u samom jezeru - rekao je Lada.

Lokalni i regionalni dužnosnici za zaštitu okoliša istražuju uzrok i potencijalnu štetu na jezerima, ali još nisu došli do zaključaka.

Najčitaniji članci