Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Jojobino ulje obnavlja vrhove, a balzam od banane vraća sjaj

Jojobino ulje obnavlja vrhove, a balzam od banane vraća sjaj
1

Med i kokosovo ulje prirodni su sastojci koji odgovaraju svim tipovima kose vraćajući joj prirodnu elastičnost i sjaj, jojoba obnavlja ispucale vrhove, a banana suhu kosu

VIDEO

Pod utjecajem sunca, soli i klora kosa se suši, puca i lomi. Kako biste to spriječili, nakon svakoga kupanja u moru ili bazenu kosu isperite vodom, a šamponom je perite svaka dva dana.

Želite li dodatno zaštititi ili njegovati kosu, idealni su blagi regeneratori i hranjive maske za kosu iz kućne radinosti. Recepata ima u izobilju tako da umjesto kupnje gotovog možete pripremiti zdrav pripravak koji savršeno odgovara tipu vaše kose. Ako nemate vremena, oštećene vrhove nakon pranja možete zaštititi jojobinim uljem. No ako vašoj kosi treba dubinska regeneracija, napravite hranjivu masku od majoneze, bjelanjka i jogurta. Nakon što se zapjeni, pripravak nanesite na kosu i dobro ga utrljajte, posebno na vrhovima gdje su oštećenja uvijek najveća.

Stavite na glavu kapu za tuširanje, a oko njezinih rubova zagurajte papirnate maramice kako smjesa ne bi kapala. Ostavite da pripravak djeluje pola sata te nakon toga dobro isperite kosu mlakom vodom, a prema potrebi je možete i oprati blagim šamponom.

Hranjivi instantni regenerator od banane

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve što vam je potrebno za pripremu ovoga jednostavnog ali djelotvornog regeneratora su dvije, tri zrele banane. Ogulite ih, dobro ispasirajte te nanesite na kosu i potom umasirajte. Nakon 15 minuta isperite temeljito kosu te je operite šamponom.

Balzam s kokosom za dubinsko obnavljanje

Avokado ogulite, očistite od koštica i zgnječite. Dodajte šalicu kokosova mlijeka i dvije žlice kokosova ulja te miješajte dok smjesa ne postane glatka. Za dubinsku regeneraciju ostavite pripravak da djeluje 10-15 minuta te potom isperite i šamponirajte kosu. 

Regenerator s avokadom za poslušnu i blistavu kosu

Pomiješajte avokado, dvije žlice maslinova ulja, dvije žlice vode i dvije žlice vrhnja. Nanesite na kosu, razvucite češljem te stavite na glavu kapu za tuširanje i ostavite da djeluje 20 minuta. Isperite kosu mlakom vodom, šamponirajte i opet isperite. Nakon tretmana kosa je blistavo sjajna, lagana, lepršava i poslušna.

Maska od meda za 
njegu svih tipova kose

Pomiješajte 1/2 šalice meda i 4 žlice maslinova ulja (2 žlice ako imate masnu kosu). Prelijte mješavinu u plastičnu bočicu s čepom. Prije svake uporabe lagano protresite pripravak pa ga ravnomjerno nanesite te umasirajte u kosu i vlasište. Stavite plastičnu kapu za tuširanje i ostavite da djeluje od 30 minuta do sat vremena, a potom šamponirajte i dobro isperite kosu.

Maska sa shea maslacem za ispucane vrhove

Potrebno vam je: 1 i 1/3 šalice shea maslaca, 1/2 šalice maslinova ulja, žličica ulja vitamina E te 15 ml mirisnog ulja lavande ili ružmarina. Lagano zagrijavajte shea maslac dok se ne rastopi te umiješajte maslinovo ulje i ostavite da se pripravak hladi 30-40 minuta. Dodajte vitamin E i mirisno ulje te miješajte dok ne dobijete pjenastu smjesu.

Kokos za njegu, jogurt za sjaj

Umasirajte pola šalice jogurta u vlažnu kosu i ostavite da djeluje 20 minuta. Isperite mlazom tople pa mlazom hladnije vode. Zatim operite kosu šamponom. Tretman ponovite svaki drugi tjedan. Mliječna kiselina uklanja nečistoće koje kosi oduzimaju sjaj.

Kokos za suhe vrhove

Krhkoj i tankoj kosi sjaj vraća kokosovo ulje, a pomaže i vlasištu da zadrži potrebnu vlagu. Osim hidratacije, ulje također sprečava pucanje vrhova vlasi. Na vrhove nanesite nekoliko kapi i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta. Nakon toga kosu lagano počešljajte.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru