Obavijesti

Lifestyle

Komentari 173

Još niste kupili odojka? Cijene su od 29 do 45 kn za kilogram

Još niste kupili odojka? Cijene su od 29 do 45 kn za kilogram
1

VJERUJTE OKU: Stručnjaci kažu da svježe meso odojka ima ugodan miris i nježnu crvenu boju. Zamrznuto se prepoznaje po sivkastoj boji i 'otpuštanju vode'

VIDEO

U mesnicama na zagrebačkoj Tržnici Trešnjevka kilogram svježeg odojka jučer se mogao kupiti po cijenama između 28,90 i 44,90 kuna. Najjeftiniji je odojak bio u mesnici Ravlić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Odojci 01:00

- To je akcijska cijena, a redovna je 37,90. Tko zna hoće li i sutra biti ista cijena. Nama samo jave. Odojci su iz Slavonije - rekao je mesar kod Ravlića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U mesnici Kudelić su, osim svježih po 42,90, imali i zamrznute po 33 kune. Ista cijena svježeg odojka, kao na tržnici Trešnjevka, je i u njihovoj mesnici u Sloboštini u Novom Zagrebu.

Njemački i Nizozemski

U mesnici Cerovski kilogram odojka stoji 39,90 kuna, a rekli su da su iz vlastitog uzgoja. Klaonicu i preradu mesa imaju u Donje Dragonošcu nedaleko od Zagreba.

Ista cijena odojka je i u mesnici Deda Franc mesne delicije IMI, a najskuplji je u mesnici Agrozeline, 44,90 kuna.

U mesnici Martinjak odojci su iz okolice Svetog Ivana Zeline i kilogram stoji 35 kuna. Njihove odojke imaju i u Intersparu u Buzinu, a tamo stoji 36,99 kuna.

Po toj su cijeni kilogram odojka prodavali jučer i u Konzumu te Kauflandu. U Plodinama u Zapruđu jučer oko 10 sati odojka nije bilo, no mesar je rekao da bi trebali stići uskoro. Kilogram je također 36,99 kuna.

U sva četiri trgovačka centra koja smo jučer obišli u Zagrebu odojke su imali na odjelu mesnice i mesar će odrezati komad koji netko želi. Jedino su u Lidlu komadi odojaka bili zapakirani i vakumirani, a kilogram je oko dvije kune jeftiniji i stoji 34,89 kuna. Uz cijenu je pisalo da komadi imaju oko 2,3 kilograma, no u hladnjaku je bilo onih od 1,1 kilogram, ali i težih od tri kilograma.

Uz deklaraciju na njemu piše i je li prednja ili zadnja četvrtina. Piše i da su uzgojeni u Njemačkoj, a zaklani kod nas. I odojci u Kauflandu su njemački, ali oni su tamo i zaklani. Na deklaraciji odojka u Konzumu pisalo je da su uzgojeni u Nizozemskoj, a zaklani u Hrvatskoj.

- Meso koje se dovozi obično se ne zamrzava već ga prevoze u kontroliranoj atmosferi, bez kisika i na nižoj temperaturi. Dva su pokazatelja da je meso bilo zamrznuto. Otpuštat će vodu po odmrzavanju, no ako je bilo naglo zamrznuto vode neće biti puno. Po odmrzavanju meso postaje sivkasto, izgubi jarko crvenu boju zbog promjena u hemoglobinu - pojasnio je Marijan Katalenić, stručnjak za sigurnost hrane.

- Samo svježe - odrešiti su Dejan i Danijel Čučković iz legendarne mesnice u Marinićima iznad Rijeke.

Kod mesara samo domaći

- Naši vjerni kupci odojke su naručili još prije mjesec dana, a za ostale ćemo pronaći pokoji dobar komad. Meso je iz okolice Vrbovca, a kilogram stoji 48 kuna - kažu Čučkovići.

U šibenskoj mesnici Sladić naručiti treba cijelog odojka, a manjih komada ima.

- Kilogram je 38 kuna, a radimo i u subotu i nedjelju. Samo dođite - pozivaju.

Odojka treba naručiti i u Mesnicama Bođirković čije je sjedište u Borovu, ali prodajna mjesta imaju i u drugim gradovima.

- Zakasnili ste, narudžbe smo primali do 12 sati. No dođite u subotu. Uvijek pošalju odojka-dva više pa mesa ima i u slobodnoj prodaji - rekli su nam jučer u osječkoj mesnici. Kod Bođirkovića je kilogram odojka 40 kuna. Kažu da cijeli ima oko 15 kilograma te da su uzgojeni u Slavoniji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom