Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Kakav genijalac! Sa 17 godina upao na 24 sveučilišta, dobio 16 stipendija, a ima i svoju tvrtku

Kakav genijalac! Sa 17 godina upao  na 24 sveučilišta, dobio 16 stipendija, a ima i svoju tvrtku
1

Sedam od 24 koledža na koje je upao su članice Ivy League (udruženje osam prestižnih privatnih američkih sveučilišta sa sjeveroistoka zemlje). Uz to, dobio je čak 16 punih stipendija...

VIDEO

Quan Brown ima samo 17 godina i pred njim je svijetla budućnost. Upao je, naime na čak 24 različita fakulteta - a za neke smo svi čuli - Harvard, Yale, Georgetown, Howard. No ovaj mladac genijalac ne samo da je odličan učenik i sportaš, već i biznismen koji vodi vlastitu tvrtku. Prije pola godine i CNN pratio ga je kao mladog poduzetnika s izrazito socijalnom osjetljivošću.Tako mlad, a već je primjer ostalim učenicima i studentima.

POGLEDAJTE VIDEO: Studenti na karlovačkoj veleučilištu sami prave pivo

Pokretanje videa...

01:20

Sedam od 24 koledža na koje je upao su članice Ivy League (udruženje osam prestižnih privatnih američkih sveučilišta sa sjeveroistoka zemlje). Uz to, dobio je čak 16 punih stipendija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neki od razloga za nevjerojatan prihvaćanja prijave je A ocjena, ali i to što je bio predsjednik studentskog tijela i sportaš.

Unatoč tim obavezama imao je vremena i za stvari izvan škole. Vodi tvrtku za odjeću Love1, kako ju naziva - "odjevna linija protiv oružja", a 20 posto prihoda donira One Gun Gone, organizaciji koja otkupljuje oružje iz zajednice i pretvara ih u nevjerojatnu umjetnost. Web stranica za marku odjeće glasi: "Love1" potiče ljubav i jedinstvo za zaštitu najmilijih, stavljajući ljubav u prvi plan, kako bi potaknuo ljude na donošenje mudrih odluka.

Tvrtku vodi Brown uz jedan moto: "Nikad ne znate koliko vaš jedan čin ljubavi može spasiti nečiji život."

Inspiraciju za pokretanje tvrtke dobio je nakon što je u pucnjavama izgubio izgubio mnoge prijatelje, članove obitelji i suigrače.

- Započeo sam odajući počast životima svojih suigrača i očuha ubijenih u razmaku od samo godine i pol dana. Želja mi je ukrotiti nasilje oružjem, tako da naše obitelji ne moraju stalno doživljavati tragične gubitke - kaže.

Svog očuha spominje kad govori o radnoj etici.

- Očuh me odveo na prvi nogometni trening. Zadao bi mi 100 sklekova, kad sam imao sedam godina. Nikad nisam shvatio važnost toga sve do srednje škole, kada je moje tijelo fizički sazrelo u usporedbi s vršnjacima. Naučio me važnosti rada - kad nitko ne gleda. Samo tako možete uspjeti, kad radite naporan posao u mraku - zaključuje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise