Nakon vađenja iz hladnjaka, maslac je tvrd i teško ga je namazati na kruh ili od njega napraviti kolač. Ovdje je trik kako ga brzinski omekšati bez mikrovalne, otapanja na tavi...
Kako brzo omekšati maslac, a da nije stavljanje u mikrovalnu
Nema onoga tko je izvadio maslac iz hladnjaka i bez problema ga namazao na kruh. Uvijek su to pokušaji u kojima se kruh raspada, a maslac i dalje drži svoj oblik ili rezanje maslaca na tanke šnitice i slaganje na kruh. Isti problem imaju i domaćice dok peku kolače. Da bi kolač bio savršen, maslac mora biti mekan kako bi ga se moglo lako umijesiti s ostalim sastojcima. Stavljanje u mikrovalnu ponekad nije dobro rješenje jer tad može postati previše mekan. A, osim toga, neki ljudi nemaju mikrovalnu pećnicu.
Ovaj trik je brzog omekšavanja je vrlo jednostavan. Uzmite staklenu čašu i zagrijte ju (npr. napunite ju vrućom vodom i brzo obrišite) pa stavite na komad maslaca. Ostavite neko vrijeme i omekšat će.
Pogledajte u videu kako to napraviti: