Obavijesti

Lifestyle

Komentari 27

Kako izabrati idealno rumenilo otkriva boja vašeg lica i smijeh

Kako izabrati idealno rumenilo otkriva boja vašeg lica i smijeh
4

Primer ili puder savršena su podloga za rumenilo, pravim potezima možete vizualno skartiti lice ili ga proširiti, dok nijansa ovisi o tipu kože kao i o boji vaše puti

VIDEO

Glavna zadaća rumenila jest da stvori zdravi sjaj, no kod odabira treba paziti da se slaže s bojom puti. Ružičaste nijanse rumenila najbolje pristaju svjetlijoj puti, srednje tamnoj odgovara boja breskve, dok se tamna put slaže s crveno-narančastim tonovima.

Rumenilo se bira prema tipu kože

Osim o boji puti, rumenilo treba prilagoditi i tipu kože. Za normalnu i suhu kožu najbolji su izbor kremasta rumenila koja se stapaju s kožom i izgledaju prirodnije od puderastih, između ostalog i zato što ne stvaraju izgled "fasade".  

Mješovitoj koži koja se lako masti pristaju rumenila u prahu zato što traju dulje nego kremasta koja se lako tope, dok je za masnu kožu najbolji izbor rumenilo u gelu koje odlično prianja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I kist je važan

Uz odabir prave nijanse rumenila važan je i kist. Gusti kistovi s ispupčenim vrhom idealni su za nanošenje svjetlijih rumenila zato što se čestice pravilno raspoređuju, a najbolji izbor su oni od kozjih i konjskih dlaka jer stvaraju mekši izgled. Kremasta i gel rumenila preporučuje se nanositi prstima, a tamne nijanse uskim kistovima.

Primer i puder za savršenu podlogu

Rumenilo na neujednačenoj koži može izgledati neprirodno, pa je prije tog potrebno nanijeti primer. On će stvoriti ravnomjerni sloj s kojim će se rumenilo lijepo stopiti. Također, umjesto primera možete upotrijebiti puder sa svjetlucavim česticama, uz njega će rumenilo trajati dulje. 

Rumenilo nanosite uz osmijeh

Pravo mjesto nanošenja rumenila otkrit će osmijeh. Nasmiješite se i na vrhove jagodica nanesite rumenilo, pa kistom rasporedite prema uhu. Jagodice su mjesto gdje se prirodno crvenimo pa rumenilo pojačava taj efekt. 

Trikovi za lice

  • Pravi potezi kista mogu vizualno izmijeniti crte lica. Tako okruglo lice možete suziti ako rumenilo nanesete na jagodice i razmazujete po obrazima u smjeru sljepoočnice. 
  • Usko lice možete vizualno proširiti tako da rumenilo nanesete na jagodice i razmazujete prema ušima. Dobar trik je i higlighter na obrazima koji posvjetljuje i širi. 
  • Lice možete skratiti tako da rumenilo nanesete na jagodice i razmazujete prema sljepoočnici. Nakon toga nanesite ga na kapke i vrh brade. 
  • Naglašene crte kvadratnog oblika lica najlakše će ublažiti rumenilo u svijetlim tonovima. Nanesite ga od jagodica prema sljepoočnicama. 
  • Da biste vizualno podigli jagodice treba vam rumenilo dvije nijanse tamnije od vaše boje kože. Nanesite ga na obraze i razmažite prema sljepoočnici.  

Rumenilo traje duže

Da bi rumenilo trajalo dulje najbolje je najprije nanijeti ono kremaste teksture i ostaviti ga da se upije. Preko njega nanesite ono u prahu. 

Mat ili sjajno rumenilo

Masnoj koži najviše odgovaraju mat rumenila, a suhoj sjajna koja koži daju zdrav izgled. Također, svjetlija rumenila su prigodna za večer, a mat za dan. 

Rosacea se može skriti rumenilom

Kožnu bolest rosaceu koja izaziva crvenilo moguće je prekriti pravom nijansom rumenila. Ako je crvenilo u ljubičastim tonovima najbolje je nanijeti rumenilo boje breskve, ružičasto će prekriti mat rumenila u istoj nijansi, a crveno smeđe-ružičasta rumenila. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju