Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kako razlikovati alergiju od prehlade i ukloniti simptome

Kako razlikovati alergiju od prehlade i ukloniti simptome
1

U četvrtak svim čitateljima darujemo poseban prilog Narodni lijekovi za alergije i peludni kalendar

VIDEO

Supružnici Pina i Igor Žilić, certificirani berači samoniklog bilja, smatraju da su alergije reakcija tijela na otuđenost od prirode, a kako bi je ponovno približili čovjeku, u sklopu svoje udruge Perun organiziraju predavanja, radionice, tečajeve, izlete, kampiranja, avanture i druge aktivnosti. Dakako, osobama narušena zdravlja pomažu znanjem koje su stekli proučavanjem starih spoznaja o travama.

Ujedno i educiraju o važnosti prehrane u smanjivanju simptoma alergija pa se tako mnogi iznenade kada čuju da je nastanak alergije povezan s nedostatkom vitamina D. Žilići otkrivaju tek dio onog što nudi ostatak priloga "Narodni lijekovi za alergije", a u potrazi za ne baš poznatim činjenicama pokucali smo i na vrata drugih travara, primjerice Milana Zemljića iz Čabra, fitoterapeuta praktičara s četrdesetogodišnjim iskustvom u istraživanju ljekovitog bilja i njegove važnosti za ljudsko zdravlje.

Tijekom svoje je karijere surađivao sa stručnjacima diljem svijeta, a stekao je i nacionalnu kvalifikaciju za travara te time dobio zvanje i licenciju slovenskog ministarstva zdravlja. Na Ljudskoj univerzi u Ajdovščini predaje travarstvo kao vanjski suradnik, obučavajući tako naraštaje budućih travara. Upotreba ljekovitog bilja, kaže ovaj travar, važna je da bi se ojačao imunitet, a redovito pomaže i detoksikacija jetre. U sprečavanju alergija, ističe, ne postoji biljka koja više pomaže i podupire tijelo od češnjaka. Potrebno je pojesti tek tri režnja dnevno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svoje savjete daju i članovi samoborske obitelji Suban, koji su zasadili i prvi privatni botanički vrt ljekovitog bilja. Iako njihova priča formalno počinje otvaranjem tvrtke 1990. godine, povijest branja ljekovitog bilja kod njih je zapravo puno starija, od pedesetih godina prošlog stoljeća, kada je otac Milan sa svojom bakom počeo odlaziti u prirodu. Danas se o tvrtki brinu i supruga Katica te kći Valentina.

Saznajte što oni preporučuju za borbu protiv alergija, a kako bismo u tome pomogli i mi, darujemo peludni kalendar za obalni i kontinentalni dio Hrvatske. Otkrijte i kako razlikovati alergiju od prehlade, koje će vam navike pomoći da uklonite neke od simptoma, a i što jesti.

U četvrtak 12. ožujka ne propustite posebni prilog na dar uz Večernji list – „Narodni lijekovi za alergije“ i peludni kalendar za obalni i kontinentalni dio Hrvatske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga