Obavijesti

Lifestyle

Komentari 32

Kako se 'nositi' s Grinchevima na blagdanskim okupljanjima

Kako se 'nositi' s Grinchevima na blagdanskim okupljanjima
1

Dežurni Grinchevi provociraju vas pitanjima o ljubavnom statusu, nameću krivnju jer ih ne posjećujte dovoljno ili daju primjedbe na vašu figuru. Pripremite se na njih!

VIDEO

Svako blagdanski party ili obiteljsko okupljanje ima svog Mr. Grincha, nekog tko će vam nesmotrenom izjavom, pogledom ili ponašanjem natjerati da se osjećate loše. Takva vrsta ljudi često nema jasnu predodžbu o svome ponašanju te tvrde kako iza njihovih primjedbi stoje samo najbolje namjere. Kako nas najviše dotiču one primjedbe koje ciljaju na naše ranjive točke, najbolji način za preživljavanje takvih situacija je priprema na njih, piše Fox News.

Škakljiva pitanja o ljubavnom životu

Grinch kaže: "A zašto ne pokušaš nekoga upoznati na internetu?"

Nakon što čujete ovakvu opasku, tumačite ju na način da ste prozvani jer ste još uvijek sami. Postoje razne verzije ovakvih pitanja koje postavljaju "dušobrižnici" bilo da je to "hoćeš li uskoro ući u brak?" ako još niste ozakonili svoju vezu, ili "planirate li djecu?" ako ste već neko vrijeme u braku bez djece. Kakav god oblik, ova su pitanja izrazito nametljiva i osobna, a najbolji način je unaprijed pripremiti odgovore na njih. Recite "imam toliko udvarača da se ne mogu odlučiti", "brak ubija ljubav" ili "djeca su divna ako imaš vremena za njih".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pozivanje na red o posjećivanju obitelji

Grinch kaže: Zašto ne posjećuješ češće?

to se pitanje lako tumači kao napad, jer zbog sebičnosti i manjka empatije ne mislite dovoljno na članove svoje obitelji da biste odvojili svoje vrijeme i posjetili ih. Kod odgovaranja na ovakva pitanja pokušajte biti što kraći, pozitivnog stava i nasmiješeni. Što više detalja otkrijete pravdajući se, potencijalnom ćete Grinchu dati više oružja za napad. Jednostavno recite "Nažalost ne uspijevam dolaziti koliko bih volio" te pređite na drugu temu.

Neugodni komentari o težini

Grinch kaže :"Zbilja imaš dobar apetit"

Ova bezazlena primjedba često ima sasvim drugačije značenje, da ste se udebljali ili nikako da smršavite. Budite oprezni kod donošenja zaključaka i promotrite cilja li Grinch na to, ili zaista želi samo istaknuti vaš dobar apetit. U svakom slučaju, uzdignite se iznad toga te jednostavno komplimentirajte hranu domaćina i recite da je tako ukusna da ne možete odoljeti. ako tako pokažete da ste zadovoljni sobom, kritičari će biti nesretni jer nisu uspjeli u svome naumu.

Primjedbe na odgoj vaše djece

Grinch kaže: "Tvoja djeca su tako živahna"

Čak i nevini promatrač bi shvatio kako ova primjedba nije usmjerena u pozitivnom kontekstu, osobito ako dolazi od svekrve ili punice. Drugo značenje koje nosi je da niste dobro odgojili svoju djecu ili ih dovoljno naučili o bontonu. Svaki takav komentar potvrdite te zatim pružite kritičaru priliku da sam pokaže kako je najbolje s djecom. Recite nešto poput "moja djeca su jako vesela  stalno treba paziti na njih, a kako ja moram sad nešto obaviti molim te izvedi ih van na 20 minuta ako ti nije problem. 

Primjedbe na vaše kulinarsko umijeće 

Grinch kaže "Ovo je baš neobično jelo"

Ovakve primjedbe najčešće shvaćamo kao direktan napad na naše kulinarsko umijeće. Ako znate da komentar nije dobronamjeran, recite nešto poput "ovo sam prvi put radila i ti si prvi tko je to probao. Valjda ćeš preživjeti". 

Primjedbe na izgled vašeg doma

Grinch kaže: "Znam broj jedne odlične čistačice, želiš li ga?"

Ako se niste žalili kako ne stignete sami pospremati ili izričito tražite nekoga da vam pomogne, onda ova primjedba nema drugu namjeru nego vas poniziti. 

Ovakvu je izjavu najbolje ne uzeti previše osobno, nego jednostavno recite "Ako je usluga povoljna, svakako!" i promijenite temu razgovora.

Izvlačenje događaja iz prošlosti

Grinch kaže: "Sjećaš li se kako si se napio na sestričninom vjenčanju?"

Ova primjedba bi trebala biti duhovita, ali je zapravo nametanje krivnje na vaše neprimjereno ponašanje. U slučaju ovakvog napada, najbolja je obrana vlastita duhovitost u stilu "e da se sjećam to bi značilo da se nisam dovoljno napio" te uzmite čašu u ruku i namignite. Time ćete pokazati da vas nije sram zbog nečeg što je bilo prije puno vremena, a niti je to primjerena tema za započinjanje razgovora. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise