Obavijesti

Lifestyle

Kako u dm-u pronaći sve za uravnoteženu prehranu

Kako u dm-u pronaći sve  za uravnoteženu prehranu
1

Karakteristike mediteranske dijete su zapravo obilje lako probavljivih i cjelovitih namirnica s malim udjelom zasićenih masti, šećera i crvenog mesa što, u prijevodu, znači manji broj kalorija koje su dugo razgrađuju

U posljednje vrijeme, mediteranska dijeta ponovo dobiva na popularnosti. Jedan od razloga tome jest i godišnje doba u kojem se nalazimo. Naime, karakteristike mediteranske dijete su zapravo obilje lako probavljivih i cjelovitih namirnica s malim udjelom zasićenih masti, šećera i crvenog mesa što, u prijevodu, znači manji broj kalorija koje su dugo razgrađuju. Takva vrsta prehrane idealna je za tople ljetne dane kada zbog vremenskih uvjeta jedemo manje i teže probavljamo hranu. Dodatno, smanjeni unos šećera doprinosi lakšem održavanju hidriranosti organizma.

Stoga je ljetna ishrana po uzoru na mediteransku koja je bogata cjelovitim nutrijentima i tekućinom vrlo pogodna za očuvanje zdravlja pa čak i za pripremu fit linije za plažu. Naravno, ono što se često može pročitati u medijima jest skupocjenost opisane prehrane što zapravo ne mora biti točno.

Ako želite postići manji kalorijski unos, ostati sitima te održati organizam hidriranim, a novčanik jednake težine, vaša prehrana treba se temeljiti na žitaricama, voću i orašastim plodovima koji ne moraju biti skuplji od prehrane temeljene na mesu i poslasticama.

Dovoljan je jedan odlazak u dm kako biste sastavili plan prehrane za održavanje ravnoteže u organizmu, a koji se temelji na postulatima mediteranske prehrane. Primjerice, idealan doručak, bogat vlaknima, ugljikohidratima i proteinom sastoji se od dmBio zobenih pahuljica pomiješanih s dmBio sojinim mlijekom i sušenim brusnicama.

Međuobrok je zdrava navika koju odlikuje mali kalorijski unos obogaćen vlaknima i vitaminima koji se kriju u recimo dmBio smoothieju od cikle. Glavni obrok u danu može se sastojati od dmBio dimljenog tofua i dmBio voćnog pirea za desert jer ćete tako zadovoljiti šećerne apetite bez da unosite rafinirani šećer u organizam.

Posljednji obrok u danu također je važan, i to zbog strateških razloga. Večera ne smije biti „nakrcana“ kalorijski bogatom hranom jer tijekom noći naš metabolizam radi usporeno, što može rezultirati otežanim spavanjem. Zato je važno posljednji obrok učiniti jednostavnim i laganim, a mogao bi se sastojati od dmBio proteinskog kruščića s namazom od povrća.

Ovaj prijedlog prehrane samo je jedna od brojnih kombinacija koje je u potpunosti moguće sastaviti u svakoj dm prodavaonici. Odaberite svoju kombinaciju, a sve dodatne informacije pronađite na dm-ovoj internetskoj i Facebook stranici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju