Slasni kaneloni punjeni sirom i špinatom gotovi su vrlo brzo, slasni su, a izgledaju primamljivo. Za još bržu verziju koristite kanelone koji se ne kuhaju već ih odmah punite i pecite
RECEPT
Kaneloni sa špinatom - klasik koji je uvijek poželjan na stolu
Sastojci:
- 200 g špinata,
- jaje,
- 200 g svježeg sira,
- 80 g gaude,
- 200 ml vrhnja za kuhanje,
- režanj češnjak,
- sol, papar,
- kaneloni.
Priprema:
Kanelone prokuhajte u vodi. Nasjeckajte oprani špinat. Pomiješajte jaje sa solju i paprom te umiješajte svježi sir i pola ribane gaude. Dodajte protisnuti češnjak i špinat. Tom smjesom napunite kanelone i posložite ih u vatrostalnu posudu.
Pomiješajte vrhnje za kuhanje i ostatak naribane gaude. Prelijte preko kanelona pa još zalijte umakom od rajčice. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku