Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Karaktere u krevetu pomiruje brzinski seks i promjena rutine

Karaktere u krevetu pomiruje brzinski seks i promjena rutine
1

Raniji odlazak na spavanje, avantura na kuhinjskom stolu ili na perilici rublja kao i isprobavanje novih poza pomirit će čak i partnere suprotnih seksualnih želja

VIDEO

Budući da im je razina testosterona ujutro viša, muškarci su češće skloni ranim igricama pod plahtama, kaže Lou Paget, autorica priručnika “The Great Lover Playbook” (Priručnik za velike ljubavnike ). Bude li se  jutarnji tipovi uz ”raspoloženu” partnericu, bit će vedri, no ako im je dragoj potrebniji razbuđujući tuš i snažna doza kofeina, zadovoljstvo vezom moglo bi balansirati na nešto klimavijim temeljima. Čini li vam se kako vam je seksualni bioritam u neprestanome neskladu, ne očajavajte. Partneri često žude za seksom u različito doba dana, tjedna, pa i mjeseca, tvrde seksolozi. 

No kako biste se bolje uskladili te oživili strast u vezi, kao i u svemu drugome, nužni su kompromisi. “Pospana” bi draga primjerice mogla pristati na strastvenije razbuđivanje dvaput ili barem jedanput na tjedan. 

- Ako je riječ o kombinaciji pustolov – konzervativac, zatvorenija bi strana trebala razumjeti da im partner nije seksualni manijak te da ne žudi za novim situacijama samo zato što u sadašnjima više ne uživa – ističe stručnjakinja za veze Josey Vogels. Pustolove najčešće samo intenzivno uzbuđuje ideja da bi mogli biti uhvaćeni na djelu. 

Kako biste oboje bili zadovoljni, umjesto da iz kreveta odmah iskočite na javno mjesto, prvo pokušajte s neobičnim mjestima u kući, poput perilice rublja, kuhinjskoga poda ili radnoga stola, savjetuje Vogels. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jutarnji tip vs. "Urica"

On je jutarnji tip, a vi imate uigranu rutinu buđenja. Sve što se ne uklapa u uobičajeni program (pa i seks) doživljavate stresno. Da biste se prestali zabrinjavati kašnjenjem, osmislite posebnu brzinsku rutinu za jutra kad ste odlučili “zaružiti” u krevetu.

Noćna ptica vs. Spavalica

Čim se svjetla ugase, spremni ste za akciju, no on najčešće zaspi tijekom “zagrijavanja”. Kako biste se uskladili, ne odgađajte odlazak u krevet do zadnjeg atoma budnosti. Uputite se u spavaću sobu ranije, dok ste oboje još puni energije, ističu seksolozi.

"Uvijek spreman" vs. Planer

Partner je spreman uvijek i bilo gdje, a vi ste skloniji “pravome trenutku”: nakon tuša, uz pravu glazbu i slično. Treba li vam vremena, uzmite ga. Zamolite partnera da uspava djecu dok se vi, primjerice, tuširate, kaže Lou Paget.

Pustolov vs. Konzervativac

Tijekom slatke bojazni od mogućega otkrivanja, u mozgu pustolova pojačano se luči hormon euforije dopamin, koji pojačava privlačnost i uzbuđenje. Priuštite li partneru pokoju luckastu avanturu, i vi biste mogli postati “kreativniji” i zadovoljniji. 

Dragi, pali me čisto suđe

Kako bi se prepustile uzbuđenju, žene prvo moraju deaktivirati dio mozga koji reagira na vanjski stres (poput kaosa u stanu i prljavog posuđa), tvrdi seksualni terapeut dr. Ian Kerner. I istraživanja Instituta Kinsey utvrdila su da nered u kući na mnoge žene djeluje poput hladna tuša. Stoga raskopčava li vam dragi košulju čim odložite vilicu nakon večere, a vaše su misli prikovane uz drugi dan, motivirajte ga da se prvo prihvati posla.

- Mazno ga obavijestite da vas ‘luđački uzbuđuju oprani tanjuri’. Pogotovo gledate li njegova muževna leđa i seksi stražnjicu dok ih vješto pere - savjetuje seksualni terapeut dr. Kerner. Slično vrijedi i za igru s djecom. 

- Mnoge su žene raspoloženije za seks nakon što promatraju partnera s djecom. Potvrda da je on dobar otac potiče evolucijsku potrebu za reprodukcijom – kaže dr. Kerner. 

Prije pranja posuđa vs. Poslije pranja posuđa

Ako ste među ženama kojima je red u stanu preduvjet za vatren seks, mogli biste već i sklanjanje posuđa sa stola pretvoriti u predigru. Raspodijelite dužnosti te za svaki obavljeni zadatak skinite dio odjeće sa sebe ili njega, kažu terapeuti. 

Seks nakon svađe vs. "Hlađenje" nakon svađe

Ženski se mozak ne može poput muškoga trenutačno prebaciti s ljutnje i povrijeđenosti na razinu seksualne uzbuđenosti, kaže Paget. Zato, ako niste tip koji svađe izglađuje pomirbenim seksom, recite dragome da vam treba malo vremena za “hlađenje”.

Ljubitelji raznolikosti vs. Ovisnici o rutini

Ako je jedan za novitete, a drugi ne, napišite popis seksi aktivnosti, bez cenzure. Pokraj svake aktivnosti oboje treba naznačiti “da”, “ne” ili “možda”. Prihvatite aktivnosti uz koje ste oboje zapisali “da”, a o označenima s “možda” vijećajte.

Iscrpljena mama vs. "Raspamećeni" tata

 Postporođajna iscrpljenost i manjak libida mogu potrajati dulje od šest tjedana, ističe Paget. - Ako je partner nestrpljiv, objasnite mu da, iako vam je drago što vas želi, još niste spremni. No i bez seksa, važno je da tad budete vrlo bliski - dodaje Paget.  

Rješenje za svaki izgovor: Poljupci danju za seks navečer

Seks čim uđete u krevet jednak je paljenju zaleđenog auta, napominje psihologinja dr. Stella Resnick. Strast je važno podgrijavati i tijekom dana, poljupcima i maznim šaputanjem. 

Nemoj sad, počinje mi CSI Miami

Uzbuđenje kriminalističkih serija katkad lako može dokrajčiti uzbuđenje u spavaćoj sobi, upozoravaju terapeuti. Ako ste baš toliko “navučeni”, snimite ih pa pogledajte zadovoljniji. 

Nisam baš raspoložena

Ženama često treba dulje “zagrijavanje” nego muškarcima. Pomaže ako zajedno ležite goli vrlo blizu. Dodir kože i blizina iniciraju lučenje feromona koji potiču strast, kaže dr. Resnick. 

Nemam vremena za vruće igrice

Žene su sklone mitu da je dobar seks spontan, a to je besmislica. Posložite li prioritete te isplanirate “miniblok” vrućih strasti, bit ćete produktivniji i zadovoljniji, ističe dr. Trina Read.  

Ne osjećam se privlačno

Muči li vas celulit ili “višak” kilograma, seks će vam ojačati samopouzdanje, tvrde seksolozi. Kako biste se osjećali seksi, umjesto na izgled, tijekom seksa usredotočite se na osjet.

Ponovno me muči glavobolja

Ako je zaista riječ o glavobolji, seks, odnosno užitak, kako pokazuju istraživanja, djeluje poput analgetika, tvrdi dr. Stella Resnick. Ako je lažna, razmislite zašto vas zapravo “boli glava”.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...