Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
31 komentara

Knedle s mljevenim mesom i umakom od kupusa i slanine

Foto: Dreamstime
31 komentara

Sastojci:

  • 350 g mljevenog junećeg mesa
  • 6 krumpira
  • jaje
  • 200 g brašna
  • 200 g suhe slanine
  • luk
  • 500 g zelja
  • kim
  • papar
  • sol
  • žlica sjeckanog peršina
  • 1/2 žličice mljevene crvene paprike


Priprema:

Stavite pirjati zelje sa polovicom sitno sjeckanog luka i sa slaninom. Zalijte s malo vode i začinite paprom i kimom. Drugu polovicu luka propirjajte na ulju i dodajte mljeveno meso. Dodajte crvenu papriku, peršin, sol i papar. Promiješajte i maknite s vatre. Ogulite i skuhajte krumpir, pa ga ohlađenog propasirajte.

Dodajte brašno, jaje, malo ulja i prstohvat soli. Radnu površinu dobro posipajte brašnom, te umijesite tijesto za knedle. Razvaljajte ga i izrežite na kvadrate. Na svaki stavite žlicu mesnog nadjeva. Zamotajte tijesto, oblikujte u knedle i ostavite na pobrašnjenoj površini. Stavite kuhati knedle u veću količinu zavrele posoljene vode.

Kad isplivaju na površinu, izvadite ih šupljikavom žlicom i poslužite s pirjanim zeljem.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message