Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

Knjižnice grada Zagreba nude i svoje online usluge - provjerite

Iz KGZ-a podsjećaju na uslugu posudbe e-knjige putem aplikacije ZakiBook, koja je pokrenuta u svibnju 2019. i zahvaljujući kojoj članovi mogu čitati više od 600 naslova

Foto: Dreamstime
0 komentara

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Liječnici širom svijeta pozivaju: Ostanite doma, mi ne možemo!

Knjižnice grada Zagreba pozvale su sve građane da za vrijeme mjera sprječavanja širenja epidemije koronavirusa posegnu za online uslugama KGZ-a koje među ostalim omogućuju posudbu e-knjiga, uslugu stručne pomoći knjižničara, a osiguran je i poseban YouTube kanal.

"Knjižnice grada Zagreba, poput brojnih kulturnih ustanova, u vrijeme kada su zatvorene zbog sprječavanja širenja koronavirusa nude građanima niz online usluga", stoji u priopćenju KGZ-a.

Iz KGZ-a, tako, podsjećaju na uslugu posudbe e-knjige putem aplikacije ZakiBook, koja je pokrenuta u svibnju 2019. i zahvaljujući kojoj članovi KGZ-a, uz svoj članski broj i pin, mogu čitati više od 600 naslova e-knjige na četiri različita uređaja – mobitelu, tabletu, e-čitaču ili računalu.

Foto: Dreamstime

Besplatne eKnjige s popisa koji su sastavile Knjižnice grada Zagreba dostupne su na poveznici http://www.kgz.hr/hr/e-izvori/besplatne-eknjige-5189/5189.

Onima koji u izolaciji pripremaju stručne radove, ili se jednostavno zanimaju za neku temu, knjižničari će pomoći u pronalaženju i odabiru tiskanih i internetskih informacijskih izvora putem usluge "Pitajte knjižničare" (https://www.knjiznica.hr/pitajte-knjiznicare/ ).

U vrijeme kada su odgođena sva kulturna događanja, Knjižnice grada Zagreba na svom YouTube kanalu (https://www.youtube.com/user/KnjizniceZagreba ) osigurale su snimke različitih događanja koja su se održala, znanstvene tribine "Eppur si muove", književne tribine "Književni petak", radionice "Upoznajmo glazbene instrumente" i druge.

Digitalizirane zbirke (https://digitalnezbirke.kgz.hr/) svim zainteresiranima omogućuju pregledavanje mnoštva knjiga i slikovnica, fotografija i razglednica, partitura i druge građe inače teško dostupne, poput izdanja "Šegrta Hlapića" iz 1913. godine, knjige "Moja najmilija slikovnica" Stjepana Širole, najznačajnijih naslova Augusta Šenoe, te rijetkih dijela Marije Jurić Zagorke.

Sve je dostupno na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba www.kgz.hr.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ispovijest majke iz Italije: Ja sam ti, ali tri tjedna prije tebe

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - Ivan Pažanin, kuhar

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message