Vjerojatno ne postoji čovjek koji bi odbio kocku ovog finog kolača u koji se, između ostalog, stavlja i malo rakije od trešanja - što mu daje posebnu aromu i sočnost
Kocke a la Schwarzwald - fina i osvježavajuća ljetna poslastica
Sastojci:
- 50 g brašna
- 50 g škrobnog brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- vanilin šećer
- 4 jaja
- 70 g oguljenih mljevenih badema
- 100 g čokolade u prahu
- 7 žlica trešnjevače
- 1/2 l slatkog vrhnja
- 500 g trešanja
- čokoladne mrvice
Priprema:
Korak 1: Kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Pećnicu zagrijte na 180° C. Pjenasto izmiješajte maslac, šećer i vanilin šećer. Postepeno dodajte jaja, bademe i čokoladu u prahu. Pomiješajte brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo pa dodajte u smjesu.
Korak 2: Izlijte tijesto u kalup i pecite 30-40 minuta na drugoj donjoj prečki. Ostavite biskvit da se ohladi, pa ga vodoravno razrežite nožem. Deblji donji dio vratite u kalup i pokapajte trešnjevačom. Čvrsto istucite vrhnje s malo šećera.
Korak 3: Premažite biskvit slojem tučenog slatkog vrhnja, te po njemu rasporedite očišćene trešnje. Poklopite drugim dijelom biskvita, premažite ga samo tučenim slatkim vrhnjem i posipajte čokoladnim mrvicama.