Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Koja je razlika između vrećica ispod očiju i podočnjaka?

Koja je razlika između vrećica ispod očiju i podočnjaka?
1

Tamni kolutovi oko očiju s godinama su sve tamniji, upravo radi gubitka volumena kože, radi čega ona postaje sve tanja, a time su i podočnjaci sve vidljiviji, no riješenja ima

VIDEO

- Tamni podočnjaci i vrećice ispod očiju su dva različita problema, iako su povezani. Na njihov izgled utječu životni faktori, kao što su umor i dehidracija – ističe Dr Ewoma Ukeleghe.

Problem je i sve slabija cirkulacija, koja općenito mijenja boju kože lica, pa tako i podočnjaka. Za otečene podočnjake preporuka je – topla voda.

- Pijenje tople vode s limunom i đumbirom pomoći će koži da izvuče toksine, što će bitno utjecati na izgled i boju podočnjaka – veli kozmetičarka Michaella Bolder.

Predlaže kreme za podočnjake s retinolom koji ima snažno anti-age djelovanje.

- Dobre su i formule s vitaminom C, no treba paziti ako vam je koža na tom mjestu osjetljivija ovaj sastojak nije za svaku kožu. Ovakve formule, uz laganu masažu koja potiče cirkulaciju, mogu bitno utjecati na izgled i estetsku stranu podočnjaka – dodaje Ukeleghe.

Masaža se radi na način da smjestimo palčeve ispod čeljusti, a kažiprste na sljepoočnicu.

- Klizite po podočnjacima laganim pritiskom, počevši od vanjskih kutova oka, a zatim se pomičite prema obrvama i zaokružite. Ponovite 10 puta: to će vam pomoći aktiviranje proizvoda, stimulirati mišiće i poboljšati apsorpciju aktivnih sastojaka i hidratacije - objašnjava Bolder. - Zatim upotrijebite hladni oblog žličicu koju ste prije držali u hladnjaku te je nježno pritisnite ispod oka. Ne samo da će vam pomoći smanjiti krvne žile, već će i osvijetliti područje - . 

Vrećice ispod očiju uglavnom su uzrokovane nedovoljnom limfnom drenažom koja je rezultat umora, neke upale u organizmu ili dehidracije, no tu su i faktori poput pretjeranog izlaganja zaslonu mobitela ili konzumaciji alkohola.

- Istraživanja su potvrdila da na smanjenje vrećica ispod očiju utječe kofein, predlažem da formule s tim sastojkom koristite ujutro jer brzo djeluju. Nanesite ih masažnim pokretima, jer će oni dodatno razbiti nakupine potkožne tekućine – zaključuje Ukeleghe.

Ako imate tamne podočnjake, vizažistica Hannah Martin predlaže da prije šminkanja pripremite podočnjake za make-up.

- Prije šminkanja bi trebalo na to područje nanijeti hidratantnu kremu za područje oko očiju, a onda korektor svjetliji od nijanse kože. Za jako tamne podočnjake možete prvo aplicirati poseban, jači korektor koji osim što prekriva, ujedno i korigira boju, primjerice ružičasti ili smeđi. Sve utapkajte lagano prstima, bez natezanja i zatezanja – predlaže Hannah.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:51
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku