Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Koja super škola! Uče u kamp prikolici i uživaju s mamom

Djeca su uzbuđena i jedva čekaju svaki ponedjeljak. Izgleda da im je zabavnije nego u školi. Ujutro imamo sat tjelesnog pa matematiku i engleski, kaže mama Lorisa iz Engleske

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Osječanka Mia je Seka Zeko, zove djecu da im uljepša Uskrs

Lorisa Talbot (40), majka troje djece iz Buckinghamshira u Engleskoj suočila se s podučavanjem kod kuće kao i drugi roditelji nakon zatvaranja škola. Tom prilikom smislila je kreativnu ideju kako bi dom i slobodno vrijeme odvojila od učenja. Pretvorila je  kamp prikolicu u učionicu za svoje troje djece, Freyu (9) , Ryana (6) i Harrya (5), piše Metro. 

Unutra je stavila sve potrebno za nastavu i koncentraciju, poput knjiga, igara, zagonetki, puzzli. Sve je to napravila sama i nije potrošila ništa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

- S obzirom na to da je škola zatvorena, odlučili smo pretvoriti našu kamp prikolicu u privremenu učionicu - napisala je Lorisa na Facebooku.

- Djeca su uzbuđena i jedva čekaju svaki ponedjeljak. Izgleda da im je zabavnije nego u školi - kaže te dodaje da je obitelj koristila prikolicu za putovanja Europom. Ovo su ljeto trebali posjetiti Švicarsku, ali su putovanje odgodili zbog pandemije. 

Lorisa je odlučila da djeca do daljnjeg neće ići u školu i tjedan prije nego što su engleske vlasti službeno zatvorile obrazovne ustanove. 

- Pratila sam vijesti u Španjolskoj i Italiji i sve što se tamo događalo. Pretpostavila sam da nas takav scenariji čeka i ovdje te sam odlučila odmah djelovati i zaštiti djecu - kaže te dodaje da je kao roditelj teško natjerati djecu na učenje, pogotovo jer su kod kuće navikli na odmor i zabavu te je odlučila razgraničiti prostor te se učenje odvija isključivo u prikolici. 

- Djeca obožavaju svoju 'novu školu' i uživaju provodeći sate u prikolici. Škola nam je dala sve upute i materijale i nastojimo proći kroz to. S mlađima dosta radim na čitanju i pisanju. Imamo raspored sati sa satovima poput matematike i engleskog. Ujutro prije svega obavezno imamo sat tjelesnog, a popodne imamo zabavnije aktivnosti, odlazimo u prirodu, crtamo, slikamo i igramo društvene igre - kaže mama. 

Ogorčeni tata: 'Ja neću čistiti sve dok djeca ne moraju ništa'
Ogorčeni tata: 'Ja neću čistiti sve dok djeca ne moraju ništa'

Iako im je zabavno, djeca se raduju povratku 'pravoj' školi i imaju puno pitanja u vezi s pandemijom. 

- Pokušala sam biti iskrena prema njima koliko mogu, a da ih ne plašim previše. Oni znaju da trebamo biti doma i pridržavati se pravila - kaže Lorisa. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kako proslaviti Uskrs s obitelji kad se već ne možemo vidjeti?

POGLEDAJTE VIDEO Željko Bebek: #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:39
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam