Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Kolege i nakon prekida: Kako imati civiliziran odnos s bivšim

Kolege i nakon prekida: Kako imati civiliziran odnos s bivšim
1

Ako ne možete odvojiti privatno od poslovnog, ne upuštajte se u vezu s kolegom. Svađanje na poslu treba izbjegavati pod svaku cijenu, zato što je to neprofesionalno

VIDEO

Iako vam je razgovor s bivšim, ujedno i kolegom, zadnja stvar na pameti, upravo razgovor o tome kako ćete zajedno raditi pokazuje da ste zreli i profesionalni. 

Ako vaši kolege nisu znali da ste hodali, ne moraju to znati ni sad kad ste prekinuli. A ako su znali, kratko i jasno im dajte na znanje da ste prekinuli bez prepričavanja detalja. S bivšim, koji vam je ujedno i kolega, dogovorite se i oko promjene projekata ili radnog mjesta ako je moguće kako biste se lakše izbjegli jedno drugo neko vrijeme a da posao ne trpi. 

Čak vam se može činiti primamljivim javiti da ste bolesni ili iskoristiti godišnji dok se emocije ne stišaju, no s bivšim partnerom morat ćete se sresti prije ili poslije, a ostanete li kod kuće, ionako ćete samo razmišljati o tome što ćete mu reći. Odlaskom na posao pokazat ćete da vas se ne može izbaciti iz takta. Pokušajte ostati smireni izvana čak i ako se iznutra raspadate, a ako mislite da ćete “puknuti”, dišite duboko dok se ne smirite. 

Svađanje na poslu nije dopušteno

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne svađajte se tijekom radnog vremena, a to vrijedi i za mailove te poruke. Čak i ako vam kaže nešto užasno, ne reagirajte jer će doći do svađe, a vi ćete ispasti neprofesionalni. Raspravite to nakon posla.

Izađite van kako biste se smirili

Osjećate li se potpuno preplavljeni osjećajima, nekoncentrirani i nesposobni za rad, to je normalno. Izađite nakratko dok se ne saberete ili ležerno otiđite u WC gdje se možete smiriti bez znatiželjne publike. 

Razmazite se poslije prekida

Prekidi su užasni i teški, zato si dajte oduška. Počastite se manikurom, pedikurom, šopingom, upišite se u teretanu ili na tečaj koji dugo želite. Iako će trebati vremena, uskoro ćete o bivšem razmišljati kao o kolegi, a ne bivšem partneru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje