Dodajte jednu i pol žličicu soli na kilogram tjestenine. Možete dodavati manje ili više po ukusu, no uzmite u obzir umak koji dodajete na kraju jela
Količina ovisi o umaku: Sol u tjesteninu dodajte dok se kuha
Kuhanje tjestenine je možda jednostavno, no postoje trikovi da ispadne savršena. Trebate ispravno posoliti vodu kako bi ona ispala što bolja.
POGLEDAJTE VIDEO: Uparite vrstu tjestenine s umakom
Pokretanje videa...
Koristite pravu količinu
Dodajte jednu i pol žličicu soli na kilogram tjestenine. Možete dodavati manje ili više po ukusu, no uzmite u obzir umak koji dodajete na kraju jela. Ako je umak slaniji ili volite dodati više parmezana, onda pripazite na dodavanje soli prije kuhanja.
Koristite pravu sol
Možete koristiti običnu ili košer sol. Pobrinite se samo da ne dodajete ulje u vodu prilikom kuhanja.
Pazite na vrijeme
Sol je najbolje dodati tek kad voda proključa. Ako je dodajte u hladnu vodu, dobro je promiješajte kako ne bi ostala na dnu lonca. Ne zaboravite da voda od tjestenine može biti dobar dodatak umacima te pomaže da se tjestenina ne lijepi, piše Reader's Digest.