Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Konačno! Konkretno ljudima objasnila što odgovoriti na sva nezgodna pitanja na intervjuu

Konačno! Konkretno ljudima objasnila što odgovoriti na sva nezgodna pitanja na intervjuu

Prijavljivanje za posao i priprema za intervju mogu vas zastrašiti, a dio tog straha mogao bi proizaći iz neodgovarajuće pripreme. Vaša je vlastita odgovornost raditi na slabostima i pretvoriti ih u vaše snage

VIDEO

Nagrađivana dokumentarna redateljica i montažerka Erin McGoff iz New Yorka vrlo često snima videozapise na temu priprema za intervju za posao i objavljuje ih na TikTok-u. Evo što ona savjetuje, što biste trebali napraviti tijekom intervju, a što ne.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Wespa spaces cooworking prostor za najam ureda 05:07

Zašto bismo vas zaposlili?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nemojte: 'Ne znam, objavili ste oglas za posao u kojem ste naveli da tražite nekoga pa sam se prijavila', 'Trebali biste me zaposliti zbog mojih vještina, iskustva i osobnosti', 'Ja ću zasigurno raditi više od bilo koga'.

@erinmcgoff

there are tons of different ways to answer, but I love this formula 👌 #careertiktok #tiktoktaughtme #jobinterview #interviewtips

♬ Steven Universe - L.Dre

Umjesto toga recite: 'To je sjajno pitanje. Kao što vidite u mom životopisu, imam sve vještine koje tražite od kandidata. Imam 10 godina iskustva u montaži, znam producirati i diplomirala sam marketing. Ali imam i druge vještine koje su vam potrebne za ovaj posao. Ja sam timski igrač, suradnik, dobar sam komunikator i imam smisla za humor. Već neko vrijeme pratim ovu tvrtku i znam da ste tražili nekoga tko može preuzeti ovu ulogu. Imam ideje za koje mislim da će pomoći ovoj tvrtki da postigne svoje kratkoročne i dugoročne ciljeve i voljela bih ih podijeliti s ostatkom tima'.

Koja je vaša najveća snaga? 

Nemojte: 'Hmmm ... ne znam. Ništa mi ne pada na pamet', 'Pa ja sam stvarno dobar u zarađivanju novca. Imam puno novca i zaradit ću od ove tvrtke puno novca', 'Stvarno sam dobar u onome što radim. Ako me zaposlite, nećete požaliti'.

@erinmcgoff

this question is alllll about gauging your self-awareness! 💪 #careertiktok #jobinterview #tiktoktaughtme #interviewtips

♬ Steven Universe - L.Dre

Umjesto toga: 'Mislim da mi je jedna od najvećih snaga sposobnost koncentracije. Zaista sam zahvalna što sam u većini slučajeva fokusirana. I to doprinosi mojoj sposobnosti da dosljedno poštujem rokove. Nešto što su mi govorili u prošlosti je da imam jako dobar stav i nadahnjujem one oko sebe da budu kreativniji. Prethodni menadžeri su mi govorili da sam pouzdana i da uvijek mogu računati na mene da ću posao obaviti na vrijeme'.

Kroz igranje Monopolyja naučit ćete osnove dobrog poslovanja
Kroz igranje Monopolyja naučit ćete osnove dobrog poslovanja

Koja je vaša najveća slabost?

Nemojte: 'Previše radim i previše mi je stalo'.

@erinmcgoff

Reply to @ssa.brook.pascal you can name anything as long as it’s honest & you’re taking tangible steps to better yourself ❤️ #careertiktok #jobinterview #fyp

♬ Steven Universe - L.Dre

Recite: 'Nešto na čemu trenutno radim za svoje samopouzdanje. Znam biti tjeskobna kada javno nastupam ili održavam prezentaciju. Iskreno, čak i u ovom intervjuu osjećam pomalo tjeskobu. Proteklih godinu dana idem u grupu za javne nastupe gdje vježbamo govor ispred drugih i to mi stvarno pomaže s mojim samopouzdanjem i mojim prezentacijskim vještinama'.

Stvari koje ne biste trebali reći na razgovoru za posao

Ako kasnite: 'Tako mi je žao što kasnim, metro je kasnio i nisam mogla pronaći taksi'.

Umjesto toga: 'Bok, žao mi je što kasnim. Znam da je važno stići na vrijeme i ovaj mi je razgovor prioritet. Stvarno mi je jako žao i zahvaljujem vam što ste čekali'.

'Vlastito iskustvo roditeljstva u pandemiji dodala sam u životopis, i vi biste to trebali'
'Vlastito  iskustvo roditeljstva u pandemiji dodala sam u životopis, i vi biste to trebali'

Objašnjavanje praznine u vašem životopisu:

Nemojte: 'Da, nisam išao na fakultet nakon završene srednje škole, bio sam nemotiviran'.

Recite: 'U 2018. su mi se u osobnom životu dogodile neke stvari zbog kojih sam se morao malo povući s posla. No, sretan sam što je sve dobro i jedva čekam nove izazove'.

Ako vam postave pitanje na koje niste spremni:

Nemojte: 'Umm, dajte mi malo vremena da razmislim. Nisam mislio da ćete me ovo pitati'.

Umjesto toga: 'Hmm, to je sjajno pitanje! Bi li vam smetalo da odvojim trenutak da razmislim o svom odgovoru pa mu se možemo vratiti?'

Posao iz snova? Bogataši traže par koji će im voditi otok na Bahamima, plaća 753 tisuće kn
Posao iz snova? Bogataši traže par koji će im voditi otok na Bahamima, plaća 753 tisuće kn

Zašto želite raditi ovdje?

Nemojte: Primjerice, 'Pretpostavljam da sam jednostavno uvijek željela biti producent. Još od malih nogu uvijek sam bila opsjednuta radom iza kulisa. Vi ste osvojili toliko različitih nagrada, mislim da bi bilo predobro raditi za vas'.

Napravite nešto u stilu: 'Toliko je razloga. Prije svega, pratim vas godinama i stvarno sam veliki obožavatelj djela koje ste iznijeli. Posebno volim ovu kampanju za 2019. godinu, kao i kampanju s početka ove godine. To je zaista kreativno, a opet dostupno, kladim se da je to bilo vrlo uspješno. Razgovarala sam i s nekoliko ljudi koji rade ovdje i osjećam da bih se jako dobro uklopila u vašu kulturu'.

Recite mi nešto o sebi

Nemojte: 'Umm, ok pa ja, ja sam iz 'tog mjesta' i moj je otac uvijek želio da idem u poslovnu školu, iako sam stvarno željela ići u filmsku školu. Pa na kraju sam otišla na X sveučilište jer je moj otac rekao da će to platiti, pa sam otišla. Bila sam u studentskom domu i bilo mi je stvarno zabavno i sada sam završila tu gdje jesam. Mrzim svog šefa pa tražim promjenu'.

@erinmcgoff

follow this formula to nail this question 💥💥💥 #jobinterview #careertiktok #lifehack #filmschool #fyp

♬ Steven Universe - L.Dre

Umjesto toga recite nešto slično ovome: 'Pa, ja sam iz X mjesta, išao sam na X-sveučilište i diplomirao sam 2017. godine smjer poslovnog marketinga. A onda sam se nakon fakulteta preselila u New York, gdje sada radim kao menadžer te svoj posao jako volim. Ali želim se okrenuti drugačijem poslu u kojem mogu imati više kreativne slobode' 

Nekoliko sekundi pauze tijekom pregovora o plaći mogu pomoći
Nekoliko sekundi pauze tijekom pregovora o plaći mogu pomoći

Stvari koje nikako ne biste trebali raditi kad se prijavljujete za posao:

- Nikada nemojte slati životopis osim u obliku pdf-a, osim ako nije drugačije navedeno. Nemojte slati word dokumente, snimke zaslona, ​ ilustratorskih datoteka i slično.

- Uvijek se javite nakon razgovora za posao. Ne mora biti odmah, piše Bored Panda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno