Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Korab Morina, proslavljeni majstor malog nogometa priča o putu do uspjeha i ciljevima

Korab Morina, proslavljeni majstor malog nogometa priča o putu do uspjeha i ciljevima
4

Malo je onih koji iole prate sport, a da nisu čuli za Koraba Morina, proslavljenog majstora malog nogometa koji je svojim bravurama izluđivao suparnike na oduševljenje publike.

Korab je u karijeri nastupao za samo dva kluba, Promet Orkan, odnosno Nacional Zagreb. Kao igrač osvojio je brojne trofeje, a slučaj je htio da je sve završilo na brojci 6. Naime sudjelovao je u osvajanju 6 prvenstava države kao i 6 kupova, a tome možemo pridodati (i pogađate) 6 naslova pobjednika kultne "Kutije Šibica"!

Svoj sportski put Korab je po uzoru na starijeg brata Kujtima započeo u mlađim kategorijama Nk Zagreba, a malo je poznat podatak da je u kadetskom uzrastu zaigrao na Camp Nou protiv Atletico Madrida  koju je tada predvodio kapetan Fernando Tores! 
Međutim, ljubav prema parketu bila je jača... 
 
Korab : Da, u ono vrijeme u Zagrebu nisu postojale futsal škole, a kada smo ja i moj brat odlučili posvetiti se futsalu došli smo na ideju pokretanja prve futsal škole. 
Unatoč velikoj skepsi našeg okruženja na školskom igralištu Gimnazije u Križanićevoj, popularnoj Gimki, mjesta gdje smo provodili i dane i noći sa loptom u nogama, započeli smo sa ostvarenjem našeg sna. 
Sada nakon 15 godina mogu reći da smo uspjeli i izuzetno sam ponosan na Futsal Akademiju Zagreb Gimka u kojoj svakodnevno trenira više od 400 mladih igrača u dobi od 5 do 19 godina starosti. 
 
*Osim u Nogometnom Centru Šalata, modernom kompleksu na Velesajmu sa četiri terena, proširili ste rad škole na još nekoliko lokacija u gradu... 
 
Korab : Tako je, djeca iz udaljenijih dijelova grada vezana su na prijevoz roditelja, stoga smo odlučili pokrenuti podružnice Akademije Gimka na još nekoliko lokacija. 
Nakon baze na Velesajmu prije tri godine u tada novootvorenom SC Dubrava započeo je trenažni proces, a kvalitetan rad privikao je značajan broj djece u "pogon" koji u ovom trenutku broji stotinu dječaka. 
Nedugo potom krenula je i podružnica NC Malešnica koja u svim pogledima raste iz dana u dan, da bi priču zaključili oživljavanjem kultnog mjesta za mali nogomet "NC Keglić". U skoroj budućnosti planiramo otvorenje novih podružnica kako bi omogućili bavljenje sportom što većem broju djece! 
 
*Kako ste uspjeli postati futsal škola sa najvećim brojem djece u Europi usprkos ogromnom broju nogometnih klubova? 
 
Korab : Trnovit je to put, ali neumornim radom, kvalitetom stručnjaka kojima smo se okružili, koji su redom kvalitetni ljudi, odnosno školovani licencirani treneri koji pružaju maksimum na svakom treningu i svakodnevno uče i rade na sebi bez obzira na staž, sjajnim uvjetima u našim centrima uspjevamo se oduprijeti izazovima koje nudi nogomet. Dogodi se da pojedini dječaci dođu na "radar" najboljih klubova u gradu, što je ujedno i dokaz kvalitete našeg rada i nastave svoj put kroz nogomet, ali kroz određeno vrijeme kada splasne euforija, u većini slučajeva u kadetskoj dobi razmišljaju o povratku.. Isto tako, sjajni rezultati naših selekcija na završnicama PH u kadetskom i juniorskom uzrastu u kojima smo redovno ili prvaci ili nositelji medalja ne može proći nezapaženo, kao i sjajni uspjesi mlađih kategorija i osvajanje brojnih liga i turnira u konkurenciji nogometnih i futsal klubova u hrvatskoj i inozemstvu. 
 
Osobno u meni izaziva ljutnju kada nogometni treneri brane igračima treniranje futsala, a s druge strane svi vodeći klubovi diljem svijeta uvode naš sport u sastavni dio trenažnog procesa.
Zar je Ronaldo Nazario neznalica koji je kao vlasnik Valladolida uveo futsal u trening mlađih kategorija ili Juventus loše radi jer je u školi nogometa zaposlio člana stručnog stožera Talijanske futsal reprezentacije? 
 
*Osim obavezama u Gimki, odnosno u NC Šalati koji je u Vašem vlasništvu, predsjednik ste MNK Uspinjača Gimka. Kako je došlo do preuzimanja simbola hakla u Zagrebu, nakadašnjeg prvaka Europe, Mnk Uspinjače? 
 
Korab: Naša je škola za vrijeme igračke karijere uvijek bila "naslonjena" na klub u kojem smo Kujta i ja igrali, od Orkana do Nacionala. U ljeto 2018. odlučili smo preuzeti Uspinjaču koja je tada bila u silaznoj putanji... U dva prvenstva od kada upravljamo klubom izboreno je doigravanje, ali i osvojena su dva Kupa Hrvatske, dakle dva trofeja. Osim uloge predsjednika obnašao sam i dužnost trenera prvog sastava, ali od ove sezone za trenera je imenovan Krešimir Ćosić izravno iz Akademije Gimka. Nema boljeg "poligona" za razvoj vlastitog kadra i trenerskog i igračkog od svog kluba. Svake godine u seniorskom sastavu dobivaju priliku naši mladići, a trenutno u hrvatskim prvoligašima i drugoligašima kao i u inozemstvu igra više od dvadeset naših nekadašnjih polaznika. 
Kroz nekoliko godina očekujem još više kandidata za naš seniorski sastav koji će u seniore doći nakon desetak godina futsal treninga. Sa takvim predznanjem i stjecanjem iskustva bilo bi pravo čudo i neuspjeh da ne dominiraju u najvišem rangu natjecanja! 
 
Ovom prigodom poručujem roditeljima koji su zainteresirani za upis svojih dječaka da nam se obrate putem društvenih mreža ili mobitela: 098 276 444, 099 466 44 44 i dođu u jedan od naših trening centara ovisno o mjestu stanovanja i uvjere se u kvalitetu našeg rada kroz probne treninge! 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje