Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Koža u proljeće voli drugačiju njegu, a ponajviše čišćenje lica

Koža u proljeće voli drugačiju njegu, a ponajviše čišćenje lica
1

Suhu kožu preporučuje se čistiti sredstvima s mliječnom formulom, a osjetljivu preparatima bez kiselina i alkohola, a za kožu najbolje su kreme na bazi vode

VIDEO

U proljeće je koži potrebna dodatna njega kako bi bila zdrava i lijepa, a čišćenje je jedan od najvažnijih koraka. Imate li normalnu kožu, tretirajte je kao osjetljivu pa birajte sredstva sa sastojcima koji je obnavljaju, a lice čistite blagim pjenastim sredstvom. Masnoj koži odgovara pjenasto sredstvo s jačim sastojkom, primjerice, natrijevim sulfatom tridecil eterom. Salicilne kiseline uklonit će masnoću, prljavštinu i odumrle stanice te spriječiti izbijanje akni. 

No za čišćenje suhe kože preporučuju se sredstva s kremastom ili mliječnom formulom. Neka imaju puno sastojaka koji opuštaju kožu i masnih kiselina koje učvršćuju zaštitni sloj kože. Osjetljiva koža zahtijeva posebnu njegu - sredstva i kreme ne smiju sadržavati sapun, alkohol, kiseline te moraju biti bez mirisa i hipoalergeni. 

Važno je i zaštititi kožu od štetnih utjecaja tijekom dana. Normalnu kožu štitite hidratantnom kremom s antioksidansima i zaštitnim faktorom. Za masnu kožu najbolje su kreme bez ulja te koje ne izazivaju akne. Kreme sa shea maslacem, bogate kokosovim ili jojobinim uljem i vitaminom E hidratizirat će suhu kožu, a neće je ni previše mastiti ispod šminke. No osjetljiva koža štiti se kremama s prirodnim mineralima poput titan dioksida ili cink oksida koji bez iritacija blokiraju UVA i UVB zrake. 

Koža lica hrani se kremama i tijekom noći

Prije spavanja na normalnu kožu nanesite kremu s antioksidansima i peptidima, koji potiču proizvodnju kolagena. Masnu kožu njegujte kremom s glikolnom ili salicilnom kiselinom, a suhu kožu nahranit će kreme bogate ceramidima i lipidima koji prodiru duboko u kožu. Osjetljivu će smiriti kreme s ekstraktom slatkoga korijena ili krizanteme.

I područje oko očiju zahtijeva posebnu njegu

Imate li normalnu kožu, područje oko očiju mažite kremom s antioksidansima, retinolom i peptidima. Za masni tip najbolje su kreme na bazi vode. Budući da je koža oko očiju suša, imate li suhu kožu, mažite je kremom s glicerinom. Na osjetljivu kožu najbolje je nanositi što manje “teških” krema.

Serumi će najbolje spriječiti starenje kože 

Kao tretmani protiv starenja za normalnu kožu najbolji su serumi s vitaminom C i peptidima, koji prodiru u kožu te potiču proizvodnju kolagena. Za suhi tip kože preporučuju se serumi s ekstraktom zelenog čaja, koji su dobri i za osjetljivu kožu, ili šipka te s vitaminom C. Ako je serum na bazi vode, preporučuje se masnom tipu kože.

Vlažna i umirena koža lica

Kreme s hijaluronskom kiselinom i glicerolom vlaže kožu, a skvalen potiče hidrataciju, pa su te kreme idealne za suhi tip. osjetljivu kožu umirit će kreme i sredstva s kamilicom i sojom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith